Vin alegerile. Ce planuri are ministrul Muncii Dragoş Pîslaru

Alegerile parlamentare bat la uşă, iar liberalii s-au arătat deschişi să-i ia în echipa lor pe unii dintre tehnocraţii lui Dacian Cioloş. Îl tentează pe ministrul Muncii Dragoş Pîslaru o astfel de variantă?
Dragoş Pîslaru
Dragoş Pîslaru (Facebook)

Dacă ar avea de ales între o eventuală implicare în campania pentru alegerile parlamentare din iarnă şi finalizarea agendei de la ministerul Muncii pe care şi-a asumat-o, Dragoş Pîslaru ar opta cel mai probabil pentru cea de-a doua variantă.

"Politica partinică şi implicare în alegeri este cu totul altceva. În acest moment eu cred că în lunile pe care le mai am eu mai am o promisiune importantă: legea salarizării unitare. Este destul de greu să cred că dacă plec înainte de campania electorală pot să vin cu o versiune pe acest proiect. Deci până la urmă în balanţă ar fi orice fel de soluţii partinice sau alte soluţii pe care le-aş putea avea pentru a fi implicat sau nu.

Pe de altă parte, sunt totuşi nişte promisiuni şi nişte lucruri pe care m-am angajat să le fac... Deci dacă este să discutăm cum stau lucrurile în acest moment, mai degrabă aş sta să îmi rezolv lucrurile pe care mi le-am asumat. Nu am luat o decizie dar v-am indicat că dacă ar fi să aleg între a-mi termina agenda şi a mă implica acum repede, zang-zang, într-o campanie, mai degrabă aş vrea să văd că îmi termin agenda. Până la urmă premierul a spus clar că este decizie individuală", a explicat Dragoş Pîslaru, la Digi24, citat de Agerpres.ro.

De altfel, ministrul Muncii a explicat că, până acum, nu a primit o ofertă concretă de a avea o poziţie în campanie.

"Este adevărat că odată ce am făcut acest pas pentru, zic eu, binele ţării, deci a încerca să mă implic şi a-mi pune talanţii la bătaie, evident că aş fi deschis şi în continuare să pot participa la un fel de construcţie în această ţară. Nu mi-am pus însă problema, evident, de detaliu de acestea, cu ce partid, cum, în ce fel şi aşa mai departe pentru că nici nu apuc în agenda pe care o am", a punctat Dragoş Pîslaru.

Pe lângă Legea salarizării unitare, Dragoş Pîslaru a mai menţionat reforma inspecţiei sociale şi proiectul cu privire piaţa forţei de muncă şi creşterea mobilităţii.