Vin alegerile. Ce planuri are ministrul Muncii Dragoş Pîslaru

Alegerile parlamentare bat la uşă, iar liberalii s-au arătat deschişi să-i ia în echipa lor pe unii dintre tehnocraţii lui Dacian Cioloş. Îl tentează pe ministrul Muncii Dragoş Pîslaru o astfel de variantă?
Dragoş Pîslaru (Facebook)
Andrei Pricopie
06.09.2016

Dacă ar avea de ales între o eventuală implicare în campania pentru alegerile parlamentare din iarnă şi finalizarea agendei de la ministerul Muncii pe care şi-a asumat-o, Dragoş Pîslaru ar opta cel mai probabil pentru cea de-a doua variantă.

"Politica partinică şi implicare în alegeri este cu totul altceva. În acest moment eu cred că în lunile pe care le mai am eu mai am o promisiune importantă: legea salarizării unitare. Este destul de greu să cred că dacă plec înainte de campania electorală pot să vin cu o versiune pe acest proiect. Deci până la urmă în balanţă ar fi orice fel de soluţii partinice sau alte soluţii pe care le-aş putea avea pentru a fi implicat sau nu.

Pe de altă parte, sunt totuşi nişte promisiuni şi nişte lucruri pe care m-am angajat să le fac... Deci dacă este să discutăm cum stau lucrurile în acest moment, mai degrabă aş sta să îmi rezolv lucrurile pe care mi le-am asumat. Nu am luat o decizie dar v-am indicat că dacă ar fi să aleg între a-mi termina agenda şi a mă implica acum repede, zang-zang, într-o campanie, mai degrabă aş vrea să văd că îmi termin agenda. Până la urmă premierul a spus clar că este decizie individuală", a explicat Dragoş Pîslaru, la Digi24, citat de Agerpres.ro.

De altfel, ministrul Muncii a explicat că, până acum, nu a primit o ofertă concretă de a avea o poziţie în campanie.

"Este adevărat că odată ce am făcut acest pas pentru, zic eu, binele ţării, deci a încerca să mă implic şi a-mi pune talanţii la bătaie, evident că aş fi deschis şi în continuare să pot participa la un fel de construcţie în această ţară. Nu mi-am pus însă problema, evident, de detaliu de acestea, cu ce partid, cum, în ce fel şi aşa mai departe pentru că nici nu apuc în agenda pe care o am", a punctat Dragoş Pîslaru.

Pe lângă Legea salarizării unitare, Dragoş Pîslaru a mai menţionat reforma inspecţiei sociale şi proiectul cu privire piaţa forţei de muncă şi creşterea mobilităţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor