Liberalii l-ar capitaliza pe Cioloş, dar "nu se agaţă de el"

Liberalii ar fi deschişi să-l păstreze ca premier pe Cioloş şi să-şi prindă la butonieră - respectiv să "împrospăteze" partidul - miniştri precum Ghinea, Voiculescu şi Pîslaru.
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dacian Cioloş este personajul cel mai bine receptat de electoratul liberalilor, admite liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, cu doar trei luni înainte de alegeri, etapă în care liberalii ar vrea să recapitalizeze din procentele lui Klaus Iohannis şi ale premierului, relatează Gândul.info.

"Nu ne agăţăm de domnul Cioloş. Constatăm că domnul Cioloş este un prim-ministru bine perceput, mai ales de votanţii noştri şi de votanţii cu simpatii de dreapta, este un om cinstit, este un om corect, un om a cărei activitate de prim ministru arată foarte mult bun simţ şi foarte multă decenţă şi foarte multă aplicare pe foarte multe proiecte concrete”, a declarat Buşoi pentru gândul.info

În cazul în care Cioloş nu vine la ei, liberalii şi-ar mulţumi, la o adică, să ia la bord măcar pe acei miniştri foarte bine văzuţi de opinia publică, precum Ghinea - personaj care dezvăluie din neregulile găsite la minister şi intrat în război cu Sebastian Ghiţă - tânărul şi apreciatul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu sau Dragoş Pîslaru de la Ministerul Muncii.

„Suntem deschişi ca din actuala echipă guvernamentală de tehnocraţi să îmbunătăţim, să împrospătăm PNL cu acei miniştri, dacă prim-ministrul nu va veni în PNL, care sunt performanţi, care au viziune de dreapta şi care vor să se alăture unui proiect politic”, spune Buşoi, precizând că, deşi între aceştia şi premier este o „discrepanţă” atât "ca percepţie" cât "şi ca performanţă", aceştia au şanse să devină politicieni buni.

Buşoi mai susţine că nu ştie de discuţiile care au loc între conducerea partidului şi premier, insistând că, în acest moment, Dacian Cioloş „e o opţiune foarte serioasă”

Reamintim că, deşi "curtat" de ceva vreme de liberali, Dacian Cioloş a infirmat, în repetate rânduri, că ar avea intenţia să intre în PNL.