Victor Ponta declară că nu el este ofiţerul sub acoperire

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că nu la el s-a referit şeful statului când a afirmat că există candidaţi la prezidenţiale care au omis să-şi treacă în CV dacă au fost ofiţeri sub acoperire.
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
12.09.2014

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că nu la el s-a referit şeful statului când a afirmat că există candidaţi la prezidenţiale care au omis să-şi treacă în CV dacă au fost ofiţeri sub acoperire.

”Din punct de vedere instituţional sunt vicepreşedinte al CSAT. Am obligaţii morale. Chiar dacă aş şti vreodată de orice persoană că lucrează pentru un serviciu de informaţii român în primul rând nu aş vorbi despre asta pentru că e ilegal, în al doilea rând ar fi un semnal foarte prost pe care l-aş da instituţiilor. Aceste instituţii apără societatea românească de pericolele la adresa siguranţei naţionale. Dacă m-aş apuca să vorbesc la o conferinţă sau la televizor de lucrurile pe care le aflu ca vicepreşedinte al CSAT ar fi o infracţiune şi o iresponsabilitate”, a declarat Ponta, citat de postul B1 TV.

Premierul a mai adăugat că Băsescu are confirmarea că el n-a lucrat ca ofiţer sub acoperire şi a afirmat că apartenenţa unui prezidenţiabil la servicii nu ar trebui să fie temă de campanie.

”Din punct de vedere politic e evident că nu se referea la mine dl.Băsescu pentru că a declarat că ne-a verificat, deci are confirmarea că nu noi suntem, dar nu cred că asta trebuie să fie temă de campanie”, a mai declarat premierul, a căruia campanie marşează pe temele "mândru că sunt român" şi "mândru că sunt ortodox" (ceea ce principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, nu este).

Victor Ponta este cel de-al treilea prezidenţiabil care declară public că nu a fost ofiţer sub acoperire, după ce, miercuri, preşedintele Băsescu a lansat la B1 TV informaţia că unii dintre candidaţii la preşedinţie au "omis" să-şi treacă în CV dacă au fost sau nu ofiţeri sub acoperire. Şeful statului nu a dat niciun nume, afirmând că vrea să le lase un răgaz celor ce sunt în această situaţie să recunoască singuri, înainte să îi dea el în vileag. Băsescu a insistat asupra faptului că este imperios necesar ca orice candidat care este în această situaţie să iasă în faţa, fiind inadmisibil ca un potenţial şef de stat să funcţioneze la "dublă comandă".

Ca urmare a acuzelor lansate de Băsescu, ACL a cerut o comisie de anchetă care să afle cine ar putea fi misteriosul ofiţer, iar Klaus Iohannis a dat asigurări că nu fost ofiţer al serviciilor, nici acoperit şi nici descoperit.

La rândul său, fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că nu a fost şi nu este ofiţer sub acoperire şi a cerut să se urmeze calea instituţională, şi anume comisiile permanente de control ale SRI şi SIE din Parlament să îi cheme la discuţii pe şefii celor două servicii şi să lămurească chiar astăzi acest subiect.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor