Vaccinarea repetată cu COVID-19 slăbeşte sistemul imunitar [Studiu]

vaccinul Pfizer/BioNTech
vaccinul Pfizer/BioNTech (gov.md)

Conform unui nou studiu, vaccinarea repetată cu COVID-19 slăbeşte sistemul imunitar, ceea ce ar putea face ca oamenii să devină susceptibili la afecţiuni care le pun viaţa în pericol, cum ar fi cancerul.

Dozele multiple de vaccinuri COVID-19 de la Pfizer sau Moderna duc la niveluri mai ridicate de anticorpi numiţi IgG4, care pot oferi un efect protector. Dar un număr tot mai mare de dovezi indică faptul că "nivelurile anormal de ridicate" ale subclasei de imunoglobuline fac de fapt sistemul imunitar mai sensibil la proteina Spike COVID-19 din vaccinuri, au afirmat cercetătorii în lucrare.

Aceştia au subliniat experimentele efectuate pe şoareci, care au constatat că mai multe rapeluri pe lângă vaccinarea iniţială cu COVID-19 au "diminuat semnificativ" protecţia împotriva variantelor de virus Delta şi Omicron, iar testele au constatat o creştere a nivelurilor de IgG4 după vaccinarea repetată cu Pfizer, sugerând epuizarea sistemului imunitar.

Studiile au detectat niveluri mai ridicate de IgG4 la persoanele care au murit din cauza COVID-19 în comparaţie cu cele care s-au vindecat şi au asociat nivelurile cu un alt factor determinant cunoscut al mortalităţii legate de COVID-19, au mai precizat cercetătorii.

O trecere în revistă a literaturii de specialitate a arătat, de asemenea, că vaccinurile împotriva HIV, malariei şi tusei convulsive induc, de asemenea, producţia de IgG4.

"În concluzie, studiile epidemiologice COVID-19 citate în lucrarea noastră, plus eşecul vaccinurilor împotriva HIV, malariei şi tusei convulsive constituie dovezi irefutabile care demonstrează că o creştere a nivelului de IgG4 afectează răspunsurile imune", a declarat Alberto Rubio Casillas, cercetător în cadrul laboratorului de biologie de la Universitatea din Guadalajara, Mexic, şi unul dintre autorii noii lucrări, pentru The Epoch Times prin e-mail.

Lucrarea a fost publicată de revista Vaccines în luna mai.

Oficialii Pfizer şi Moderna nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Ambele companii utilizează tehnologia ARN mesager (ARNm) în vaccinurile lor.

Dr. Robert Malone, care a contribuit la inventarea tehnologiei, a declarat că lucrarea ilustrează motivul pentru care a avertizat cu privire la efectele negative ale vaccinării repetate.

"Am avertizat că mai multe vaccinuri pot duce la ceea ce se numeşte câmp de toleranţă mare, trecerea la IgG4 fiind unul dintre mecanisme. Iar acum avem date care demonstrează în mod clar că acest lucru se întâmplă în cazul acestui vaccin, precum şi al altor vaccinuri", a declarat Malone, care nu a fost implicat în studiu, pentru The Epoch Times.

"Aşadar, practic se validează faptul că această grabă de a administra şi de a readministra fără a avea date solide care să susţină aceste decizii a fost extrem de contraproductivă, având ca rezultat faptul că numeroase persoane sunt mai susceptibile la boală."

Probleme posibile

Cercetătorii afirmă că sistemul imunitar slăbit ca urmare a vaccinărilor repetate ar putea duce la probleme grave, inclusiv cancer.

"Sintetizarea crescută de IgG4 datorată vaccinării repetate cu ARNm cu concentraţii ridicate de antigen poate provoca, de asemenea, boli autoimune şi poate promova dezvoltarea cancerului şi miocardita autoimună la persoanele susceptibile", au scris aceştia în lucrare.

Miocardita este o formă de inflamaţie a inimii care este cauzată de vaccinarea COVID-19, bărbaţii tineri prezentând cel mai mare risc.

Printre consecinţele potenţiale pe termen lung ale vaccinării repetate se numără faptul că persoanele vaccinate care se infectează suferă de cazuri mai grave de COVID-19, potrivit cercetătorilor.

"Fără un nivel de protecţie adecvat, chiar şi noile subvariante Omicron (considerate uşoare) ar putea provoca leziuni multiorganice grave şi decesul persoanelor imunodeprimate şi a celor cu comorbidităţi", au afirmat aceştia.

Unele studii au încadrat persoanele vaccinate ca având un risc mai mare de infectare în comparaţie cu persoanele care se bucură de imunitate naturală, sau de protecţie post-recuperare. Un studiu recent, publicat în aprilie de Open Forum Infectious Diseases, a constatat că fiecare doză suplimentară a crescut riscul de infectare.

Toleranţa care provine din nivelurile crescute de IgG4 înseamnă că sistemul imunitar nu are capacitatea de a răspunde la antigeni, sau substanţe străine, a spus Malone.

Alte experimente ar putea include urmărirea pacienţilor vaccinaţi de-a lungul timpului şi compararea profilului lor de anticorpi cu un grup de persoane imunizate în mod natural, a spus Malone. Alte teste ar putea include studii în vitro sau experimente pe animale, a spus Casillas.

O abordare prudentă este justificată

Noua lucrare arată că vaccinarea repetată "trebuie abordată cu precauţie", au declarat cercetătorii.

Unele ţări au oprit sau au încetinit recent recomandările de vaccinare COVID-19 după ani de promovare a vaccinărilor repetate, deoarece datele arată că vaccinurile oferă o protecţie sub standarde împotriva infecţiei şi o protecţie de scurtă durată împotriva bolilor grave. Statele Unite, de exemplu, au încetat să mai recomande rapeluri tuturor şi au schimbat vaccinarea primară a vaccinurilor Moderna şi Pfizer de la două doze la una singură.

Totuşi, unele agenţii de sănătate se îndreaptă spre un model bazat pe abordarea vaccinării antigripale. Aceasta ar implica selectarea unor componente ale vaccinului actualizate în fiecare an, care să vizeze tulpinile COVID-19 aflate în circulaţie, şi recomandarea ca anumite grupuri, sau practic toată lumea, să primească anual o injecţie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat, în luna mai, că aceste componente ar trebui actualizate pentru a se concentra pe subvarianta XBB.1 Omicron "pentru a îmbunătăţi protecţia". Consilierii Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA urmează să se reunească în iunie pentru a analiza dacă vaccinurile ar trebui actualizate pentru "campania de vaccinare" din 2023-2024. Oficialii din multe ţări au renunţat deja la vechile vaccinuri Moderna şi Pfizer şi au autorizat vaccinurile care vizează subvariantele BA.1 sau BA.4/BA.5 Omicron.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură