USL nu a murit niciodată în fieful lui Negoiţă

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, susţine că USL nu a murit niciodată pe fieful său şi şi-a exprimat speranţa că, odată cu noua fuziune PNL-PDL, lucrurile vor sta chiar mai bine. Totodată, edilul îi acuză de rea-voinţa pe pedeliştii din consiliul local, susţinând că aceştia se opun "tuturor proiectelor importante pentru cetăţeni". La rândul lor, PDL-iştii denunţă lipsa totală de transparenţă şi informare care învăluie proiectele supuse la vot în Consiliu.
Robert Negoiţă, PSD (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
06.01.2015

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, susţine că USL nu a murit niciodată pe fieful său şi şi-a exprimat speranţa că, odată cu noua fuziune PNL-PDL, lucrurile vor sta chiar mai bine. Totodată, edilul îi acuză de rea-voinţa pe pedeliştii din consiliul local, susţinând că aceştia se opun "tuturor proiectelor importante pentru cetăţeni". La rândul lor, PDL-iştii denunţă lipsa totală de transparenţă şi informare care învăluie proiectele supuse la vot în Consiliu.

"În sectorul 3 USL nu a murit niciodată. Noi, de doi ani şi jumătate, PSD şi PNL facem majoritatea în consiliul local. Toate proiectele sunt invariabil agreate de comun acord. Tot ce facem. Cei 5 consilieri PDL sunt atât de distructivi încât votează împotriva la orice", a declarat Negoiţă la Realitatea Tv.

Negoiţă se declară însă optimist. Edilul şi-a exprimat speranţa că fuziunea dintre vechiul PNL şi PDL va avea efect şi în primăria pe care o conduce, "unde lupta politică a dus, nu de puţine ori, la întârzierea unor proiecte cu adevărat utile pentru comunitatea în care trăim."

"Îmi doresc să discutăm - fie şi în contradictoriu, dar în final să găsim cele mai bune soluţii şi să mergem mai departe cu lucrurile pe care le avem de făcut", a scris Negoiţă pe Facebook.

Unul dintre consilierii PNL, Bogdan Valentin Brătianu, a explicat, pentru Epoch Times, că afirmaţia lui Negoiţă legată de colaborarea PSD- PNL este, în principiu, corectă însă cu o încărcătură politică discutabilă:

"Declaraţia este una, în principiu, corectă dar încărcată de un mesaj politic. USL este o fantoşă, însă există o colaborare evidentă între consilierii PSD şi PNL (latura puritană sau veche). În detaliu, motivaţia continuării colaborării cu actualul primar este una cât se poate de simplă şi se bazează exclusiv pe înţelegerea faptului că în 2012 am pornit cu un set de proiecte şi o înţelegere care nu a fost niciodată încălcată. (...) A trece în opoziţie presupune a nu mai putea să îţi pui programul şi proiecte în aplicare de la putere fiind sau acţiuni politice de înlăturare din partea partenerilor.", a declarat Brătianu.

Consilierul susţine că liberalii nu au motive să treacă în opoziţie, "doar că noi suntem PNL, iar ei PSD... Cred că politica se face pe raţiune nu pe sentimente sau impulsuri."

PDL: Când în 10 rânduri se expediază explicaţia pentru cheltuirea a milioane de euro cum să votăm pentru?!

La rândul său, consilierul PDL Inocenţiu Voinea, a confirmat că Negoiţă spune adevărul când vorbeşte de majoritatea PSD-PNL în Consiliul Local. "Pesediştii s-au securizat cumpărând nişte consilieri care să le asigure majoritatea în cazul în care acest USL ar fi murit. Ei sunt în continuare confortabili în această super majoritate cu o parte din colegii noştri penelişti", a declarat Voinea, pentru Epoch Times.

Consilierii vechiul PNL şi PSD (fostul USL) votează mereu la unison, iar când sunt proiecte la care au păreri diferite, Voinea susţine că se amâna şedinţa, aceştia nu intră în sală o oră, două, până nu se înţeleg, ca să voteze toţi "pentru."

Întrebat cum comentează acuzaţiile lui Negoiţă, conform cărora se opun la orice, liderul consilierilor PDL a explicat că la baza opoziţiei lor stă lipsa de transparenţă şi documentarea deficitară a propunerilor de hotărâri de consiliu:

"Noi votăm împotrivă pentru că nu avem cunoştinţe suficiente pentru a ne exprima un punct de vedere. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că materialele ni se prezintă cu încălcarea oricărei legislaţii în domeniu cu privire la transparenţă şi la informare. Adică nu doar cetăţenii sunt cei care sunt privaţi de informaţia asupra hotărârilor care se iau, ci chiar şi noi consilierii, care ar trebui să le citim dinainte."

Denunţând sistemul birocratic extrem de prost instituit, Inocenţiu Voinea se plânge de modul în care funcţionează comisiile de specialitate din cadrul municipalităţii, care se reunesc cu jumătate de oră înaintea şedinţelor de consiliu "şi asta doar pentru a se semna şi a se bifa o căsuţă că proiectele au trecut prin acele comisii."

"Sunt teancuri întregi de documente care trebuie avizate cu atât de puţin timp înainte şi care apoi intră în dezbatere. Şi noi întrebăm de fiecare dată. Mai mult, de fiecare dată explicăm de ce votăm împotrivă. Că rapoartele nu sunt suficient de explicite, că sunt făcute superficial, că în 10 rânduri se expediază explicaţia pentru cheltuirea a milioane de euro. Cum se poate aşa ceva? Când au fost lucruri sociale legate de oameni, de scutiri etc., sigur că am votat proiectul, dar când sunt lucruri din astea, bani foarte mulţi, care poate sunt bune pentru Sector, dar dacă nu sunt transparente, nu ştim unde se duc banii, care sunt firmele care lucrează, cum să votăm pentru?!", a precizat Inocenţiu Voinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor