La o discuţie cu fostul călău mediatic. Ludovic Orban se întreţine şi el cu Antena 3

Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban
Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban (Epoch Times România)

Liderii liberali par să fi fi uitat modul în care Antena 3, postul lui Dan Voiculescu, l-a "linşat mediatic" pe Klaus Iohannis în campania prezidenţială şi cum în ziua votului din Diaspora, în ciuda cozilor infernale, postul distorsiona realitatea prezentând imagini cu secţii de votare goale, şi încep să se perinde, unul câte unul la emisiuni.

După ce acum două zile, Alina Gorghiu, oferea primul său interviu din noua sa calitate de preşedinte PNL, duminică a fost rândul lui Ludovic Orban să vină în platoul lui Mihai Gâdea şi să îl critice pe Traian Băsescu - bine-cunoscuta linie editorială cu care ne-a obişnuit Antena 3.

În urmă cu mai puţin de cinci luni, după "plimbarea" de la Cotroceni organizată de Antena 3, care s-a lăsat cu violenţe, Ludovic Orban cerea Jandarmeriei să-i amendeze pe Gâdea şi pe Mircea Badea pentru organizarea protestului. La scurt timp după aceea devenea subiect de linşaj şi ironie, fiind numit "Organ" în loc de Orban, cei doi aducându-i aminte, potrivit stiripesurse.ro, că l-au salvat când s-ar fi suit beat la volan şi a lovit o tânără.

Trecând peste aceste "mici detalii", vicepreşedintele PNL a venit la Antena 3 pentru a discuta cu fostul său călău. Orban l-a criticat pe fostul preşedinte Traian Băsescu şi cei 10 ani de mandat ai aceastuia la numai o zi după ce noul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu îl critica pe fostul şef de stat că nu l-a lăsat pe Mircea Badea să participe la conferinţa de presă de la Cotroceni.

"Mitocănie, abuz, o agresivitate permanentă, o învrăjbire a populaţiei cum nu cred că a mai existat vreodată în istoria noastră modernă şi două mandate de preşedinte, în 10 ani, în care la toate capitolele scrie "eşec". Băsescu a distrus imaginea instituţiei prezidenţiale. Ea a funcţionat doar pentru clanul lui Băsescu", declarat Orban, citat de stiripesurse.ro

Unul dintre foştii membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului, Narcisa Iorga, a criticat în termeni duri faptul că cei doi au ales să valideze, prin prezenţa lor, postul de televiziune "unde, nu demult, erau comparaţi cu gândacii de bucătărie."

"Problema nu e doar că Alina Gorghiu şi Ludovic Orban au dat fuga în studiourile Antenei 3 unde, nu demult, erau comparaţi cu gândacii de bucătărie. Problema e că merg acolo şi nu au nimic de reproşat modului acelui trust de a face presă. Problema e că merg acolo ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, ca şi când cineva le-ar fi şters memoria. Fără prezenţa liberalilor în emisiuni, Antena 3 şi-ar fi pierdut definitiv credibilitatea. Puteau măcar să fi condiţionat revenirea lor de prezentarea unor scuze publice. Prezenţa lor necondiţionată e jignitoare, dar cui să pese?! S-au văzut încă o dată cu sacii în căruţă", a precizat Narcisa Iorga.

La rândul său, fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, îi avertiza pe liberali că "prietenia nedisimulată cu Antena 3" le va aduce sfârşitul pentru că asocierea cu acest post, care de multă vreme o instituţie de presă cu un actor politic asociat cu PSD şi Dan Voiculescu.

"Când spui Antena 3, spui PSD şi Voiculescu. Oamenii care l-au votat pe Iohannis au votat împotriva PSD, deci şi împotriva anexei Antena3. Cei care detestă PSD, detestă în egală măsură Antena3. Poate se dezmeticesc şi ei într-un târziu ca să înţeleagă tot mecanismul asocierii din mintea românilor", a explicat Lăzăroiu.

Din punctul de vedere al senatorului liberal Cristian Bodea, fost jurnalist de altfel, cei doi liberali bat la uşi închise când încearcă să se adreseze publicului fanatic PSD, zombificat de Antene şi cu greu poate fi întrezărită o strategie comună în ceea ce urmăresc fruntaşii PNL prin prezenţa lor la Antena:

"Acolo e publicul fanatic al PSD, aşa că părerea mea e că bat la uşi închise. Eu am refuzat să merg acolo de fiecare dată, pentru că eşti doar o ţinta vie pentru un public zombificat. Dar poate e vreo strategie de partid, care îmi scapă mie. Poate vor să le arate pisica: "uite, PNL are lideri noi, ai voştri nu". Pentru că "lideri tineri" nu pot spune, deocamdată Ponta nu a îmbătrânit destul. Sau poate nu e nicio strategie, ci merg şi ei unde sunt chemaţi, mai ales că aud că acum Burci e patron la Antene. În rest, am dubii că au mers pe o strategie comună, după "lupta" prin care au trecut. Cei ce conduc partidul acum nu prea au interesul să îl promoveze pe Orban. Aşa că probabil cei de la A3 i-au chemat pe amândoi pentru că sunt subiectul politic cu cel mai mare potenţial exploziv: ea e o noutate surprinzătoare, el e un veteran umilit. Alte explicaţii logice nu prea am...", a declarat Cristian Bodea pentru Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne