"Unde sunt arestările?" Trump cere arestarea celor vinovaţi de persecutarea sa politică din 2016
alte articole
Donald Trump a lansat o furtună de mesaje pe Twitter cerând o serie de arestări şi avertizându-i pe aliaţii săi că nu se mişcă suficient de rapid pentru a-i aduce în faţa Justiţiei pe membrii fostei administraţii care se fac vinovaţi de implicarea în campania electorală din 2016.
Trump a amplificat de două ori criticile fanilor săi faţă de ezitările procurorului general William Barr, inclusiv printr-o postare cu un meme care îl îndemna pe Barr să „aresteze pe cineva!” Trump s-a întrebat într-un mesaj public de ce oameni precum preşedintele Barack Obama, fostul vicepreşedinte Joe Biden şi Hillary Clinton nu au fost închişi pentru lansarea unei „lovituri de stat” împotriva administraţiei sale la începutul mandatului său.
„Unde sunt toate arestările?” a scris Trump după câteva zeci de mesaje pe Twitter pe acest subiect transmise în ultimele 24 de ore. „Vă puteţi imagina dacă rolurile ar fi fost inversate? Sentinţele cu închisoare grea ar fi început acum doi ani. Ruşinos!"
În ultimele săptămâni s-au strâns numeroase dovezi despre un nou Watergate american, de dimensiuni mult mai mari decât cel original care a generat demisia preşedintelui american Richard Nixon.
Fostul director al CIA, John Brennan, a înmânat documente care arătau că l-a informat, în toamna anului 2016, pe preşedintele Barack Obama că Hillary Clinton - candidatul democrat în alegerile din 2016 - încerca să construiască o campanie de acuzaţii false împotriva contracandidatului ei - Donald Trump - învinuindu-l de colaborare cu Rusia. Scopul acestei diversiuni, în care erau implicate agenţii de informaţii ale SUA, preponderent FBI, era de a abate atenţia publicului de la scandalul folosirii, de către Hillary Clinton, a unui server privat de emailuri pentru a executa sarcinile sale oficiale în perioada cât a deţinut funcţia de secretar de stat.
Campania de calomniere organizată de Clinton a folosit agenţii americane care erau la curent cu faptul că totul se baza pe acuzaţii false, dar care au mers până într-acolo încât au spionat ilegal membrii campaniei lui Trump.
Acuzaţiile împotriva lui Trump au curs chiar după alegerea acestuia, culminând cu formarea Comisiei Muller care a anchetat aşa-zisa colaborare a lui Trump cu Rusia lui Vladimir Putin.
Cu toate că un scandal privitor la implicarea serviciilor în politică ar fi trebuit să ajungă pe prima pagină a ziarelor în campania electorală curentă, mass media centrală nu acordă importanţă subiectului.
Preşedintele american pare să îşi piardă răbdarea aşteptând ca seria de dezvăluiri din ultimele săptămâni să producă arestări, manifestându-şi frustrarea pe Twitter.
„FACATI CEVA CU ASTA, CEL MAI MARE DINTRE SCANDALURILE POLITICE (DIN ISTORIE) !!! BIDEN, OBAMA ŞI NECINSTITA HILLARY au condus acest complot trădător !!! BIDEN NU TREBUIE SĂ FIE LASAT - A FOST PRINS !!! ” a postat Trump pe Twitter.
Marţi seara, după ce s-a întors din spital, Donald Trump a promis să desecretizeze toate documentele legate de scandalurile colaborării cu Rusia despre care susţine că vor arăta o activitate ilegală a administraţiei Obama şi a consilierilor săi din agenţiile de informaţii.
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiţie nu a clarificat dacă Donald Trump a cerut vreodată direct procurorului General William Barr să ordone arestarea celor vinovaţi de scandalul Crossfire Hurricane (numele de cod pe care serviciile l-au dat dosarului spionării ilegale a lui Trump).
În interviurile din trecut, Barr a semnalat că nu are intenţia de a-i urmări pe oficialii seniori ai administraţiei Obama, deşi, la vremea respectivă, a pus la îndoială motivele din spatele anchetei care încerca să găsească presupuse colaborări ale lui Trump cu Rusia - şi a lansat o anchetă asupra originilor Comisiei Muller, inclusiv asupra membrilor Comisiei Muller, găsind unele ilegalităţi.