Un nou capriciu? Dubai plănuieşte să construiască un teren de tenis sub apă

Panoramă asupra Emiratului Dubai
Panoramă asupra Emiratului Dubai (MARWAN NAAMANI / AFP / Getty Images)

Un teren de tenis sub apă, de fapt o adevărată sală, este noul proiect care urmează să se construiască în Dubai, inedita idee aparţinându-i arhitectului polonez Krysztof Kotala.

Costurile acestui stadion, a cărui capacitate va fi de până la 10.000 de locuri, nu sunt deloc accesibile şi încep de la 1,7 la 2,5 milioane de $. Merită amintit că în Dubai, pe hotelul Burj Al Arab, există un teren de tenis aflat la 321 de metri, cea mai mare înălţime din lume, unde s-au întâlnit în 2005 doi dintre cei mai mari tenismeni ai tuturor timpurilor: Roger Federer şi Andre Agassi.

Sportul şi natura

După cum informează canalul CNN, arhitectul Krzysztof Kotala a proiectat terenul de tenis submarin, pentru ''a uni acest minunat sport şi natura într-un scenariu încărcat de emoţii vizuale''. După cum indică proiectul, terenul va avea un tavan curbat, prin care atât jucătorii cât şi publicul vor putea admira frumuseţea şi diversitatea faunei marine.

De asemenea, Kotala a menţionat că, odată cu construcţia acestui stadion, se urmăreşte să se impulsioneze la maximum economia, dar şi împletirea sportului cu ecologia, aducând o mare investiţie în tehnologie. Acum arhitectul doreşte să atragă investitori bogaţi, pentru a-i finanţa acest imens proiect, care, odată realizat, va fi de mare interes pentru mii de persoane din toată lumea, cu toate costurile sale exorbitante.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură