Tenismenele Irina Begu şi Monica Niculescu părăsesc turneul WTA de la Washington

(Mark Dadswell / Getty Images)
Epoch Times România
08.08.2015

Jucătoarele române de tenis Irina-Camelia Begu şi Monica Niculescu s-au oprit în sferturile de finală ale turneul WTA de la Washington, dotat cu premii în valoare totală de 226.750 dolari.

Irina Begu (24 ani, locul 29 ierarhia mondială), favorita numărul 6 la aceasta competiţie, s-a înclinat în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-1, în faţa principalei favorite, rusoaica Ekaterina Makarova.

Monica Niculescu (27 ani, locul 39 mondial) a abandonat primul set al întâlnirii cu cea de-a doua favorită a acestui turneu, australianca Samatha Stosur, la scorul de 4-0 în favoarea adversarei sale, reprezenta României acuzând dureri în zona abdominală.

Accederea în sferturile de finală le-a asigurat celor două jucătoare din ţara noastră câte un cec în valoare de 6.200 dolari şi 60 de puncte WTA.

Monica Niculescu a fost nevoită să se retragă şi din proba de dublu de la Washington, în care a făcut pereche cu italianca Irina Falconi, cele două renunţând să mai dispute semifinala împotriva cuplului compus din spaniola Lara Arrubarrena şi slovena Andreja Keplac, cap de serie numărul 3.

Rezultate înregistrate în sferturile de finală ale probei de simplu de la Washington:
Ekaterina Makarova (Rusia/N.1) — Irina Begu (România/N.6) 6-4, 2-6, 6-1
Anastasia Pavliucenkova (Rusia) — Christina McHale (SUA) 2-6, 6-1, 7-6 (7/5)
Sloane Stephens (SUA) — Louisa Chirico (SUA) 6-4, 6-4
Samantha Stosur (Australia/N.2) — Monica Niculescu (România) 4-0 (abandon Niculescu)

Sâmbătă, în semifinale, Ekaterina Makarova o va întâlni pe compatrioata sa Anastasia Pavliucenkova, în timp ce Samantha Stosur o va avea ca adversară pe Sloane Stephens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor