UE finanţează UNICEF cu 320 de milioane euro în scopuri umanitare

(NOEL CELIS / AFP / Getty Images)
P. P.
05.02.2014

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) va primi o finanţare în valoare de 320 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, bani ce au ca scop prevenirea luptei împotriva bolilor infecţioase şi a malnutriţiei în rândul femeilor şi copiilor din 15 ţări în curs de dezvoltare, anunţă comisarul european pentru Dezvoltare, Andris Piebalgs, conform Mediafax.

Finanţarea face parte din proiectul pentru îndeplinirea Obiectivelor ONU de Dezvoltare ale Mileniului, conform comisarului european pentru Dezvoltare, Andris Piebalgs.

”Rămân multe de făcut până la data limită din 2015 pentru a îndeplini Obiectivele Mileniului, iar aceste proiecte ne vor ajuta să progresăm,” a susţinut Piebalgs în faţa Consiliului de administraţie al UNICEF.

ONU a fixat ca obiectiv pentru anul 2014 reducerea ratei mortalităţii infantile la două treimi din numărul existent. În prezent, 18.000 de copii de cel puţin 5 ani mor în fiecare zi din cauza bolilor infecţioase care pot fi prevenite. Rata mortalităţii infantile a scăzut la jumătate faţă de cea din 1990 şi fără noile schimbări ar fi ajuns la rata dorită abia în anul 2028.

Una dintre problemele majore de pe lista celor de la UNICEF este criza umanitară din Republica Centrafricană, ieşită de scurt timp dintr-un război civil sângeros.

”Copiii din Republica Centrafricană au nevoie cu disperare de protecţie şi sprijin (...), trebuie, în regim de urgenţă, să dublăm eforturile în această ţară”, a precizat Anthony Lane în timpul unei întâlniri cu Andris Piebalgs.

Uniunea Europeană a acordat deja suma de 150 de milioane de Euro pentru Republica Centrafricană, aflată într-un proces de tranziţie în urma schimbării de regim.

În contextul summit-ului Uniunii Africane, la Addis Abeba, UE a promis că va mai suplimenta cu 45 de milioane de euro fondul de criză acordat Republicii Centrafricane. Din această sumă, 25 de milioane au ca scop susţinerea Forţei UA în Republica Centrafricană (MISCA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor