Udrea este optimistă: În turul doi va ajunge candidatul susţinut de Traian Băsescu, nu candidatul ACL

Elena Udrea, preşedinta PMP
Elena Udrea, preşedinta PMP (Epoch Times România)

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat luni, la Adevărul Live, că marea bătălie din cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale se va da între candidatul stângii, pesedistul Victor Ponta, şi candidatul susţinut de preşedintele Traian Băsescu şi de PMP, respectiv Cristian Diaconescu, nu candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL), pentru că, în opinia ei, "electoratul băsist va face diferenţa", relatează agerpres.ro.

"Nu cred că va fi aşa (Victor Ponta versus candidatul ACL în turul II — n.r.), mai ales văzând ce se petrece acum în interiorul acestei alianţe. (...) Cred că în turul II nu va intra candidatul ACL, ci candidatul susţinut de Traian Băsescu pentru că va conta, la diferenţă de unul, două, trei procente, ce va face electoratul băsist", a opinat Elena Udrea.

Liderul PMP susţine că Diaconescu are cea mai bună pregătire profesională dintre toţi prezidenţiabilii înscrişi până acum în cursa pentru scaunul de la Cotroceni din noiembrie.

"Dacă susţinerea va veni nu numai din partea PMP şi a preşedintelui Băsescu, dar şi din partea celorlalte partide de centru dreapta, Cristian Diaconescu are şanse foarte mari să-l învingă pe Victor Ponta. Eu chiar cred că Diaconescu va fi candidatul care va intra în turul II. Este cel care, în condiţiile în care avem deja cinci candidaţi ai opoziţiei, poate aduce alături de el şi electoratul lui Traian Băsescu. Odată intrat în turul II, mă aştept ca electoratul PNL şi PDL să vină alături de contracandidatul lui Victor Ponta, pentru a-l învinge", a mai declarat Udrea.

Totodată, fostul ministru al Turismului a precizat că există posibilitatea ca Iohannis să nu fie desemnat candidatul la prezidenţiale din partea Alianţei Creştin Liberale, adăugând că "decât să se certe între ei, dacă să fie Iohannis sau altcineva, o soluţie ar fi să-l susţină pe Cristian Diaconescu".

Cristian Diaconescu are şanse foarte mari să-l învingă pe Victor Ponta

Vorbind despre candidatura fostului liberal Călin Popescu Tăriceanu, actual preşedinte al Partidului Reformator Liberal, Udrea a precizat că acesta nu va fi capabil să îi asigure o victorie sigură lui Ponta în turul doi, prin voturile pe care va reuşi să le ia de la electoratul PNL.

"E posibil să nu fie desemnat candidat Iohannis, pentru povestea cu ANI şi pentru prestaţia domnului Iohannis. Dincolo de candidatul ACL, avem un alt candidat care joacă partitura lui Victor Ponta — Tăriceanu. Domnul Ponta are nevoie de acele voturi. (...) Soluţia Tăriceanu, zic eu, va funcţiona pentru că sunt mulţi nostalgici USL (...) care vor merge cu cel ce va da mesajul: 'Am vrea să refacem USL'. Domnul Tăriceanu este acel cal troian aruncat în regatul dreptei prin care Victor Ponta speră să câştige un procent din electoratul de centru-dreapta de care are nevoie în turul II. (...) Dar Tăriceanu nu poate lua atât de mult de la PNL şi, dintre cei pe care îi ia în turul I nu-i poate muta pe toţi la Victor Ponta, aşa încât Victor Ponta să câştige preşedinţia", a mai precizat Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne