Diaconescu: Ponta să aleagă între premier şi prezidenţiabil. Face excursii electorale şi promisiuni profitând de ambiguitate

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul PMP Cristian Diaconescu a declarat luni, după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al partidului, că Victor Ponta trebuie să aleagă între calitatea de candidat la preşedinţie şi cea de premier, pentru că este "inadmisibil să facă excursii electorale" în teritoriu şi promisiuni profitând de această ambiguitate.

"Îi cer în mod categoric domnului Ponta să aleagă între calitatea de candidat şi calitatea de prim-ministru. Este inadmisibil ca, pe banii noştri, să facă excursii în teritoriu cu nuanţă electorală, dar şi mai grav, este inadmisibil să facă promisiuni profitind de ambiguitatea acestor calităţi. (...) Deci pe scurt, dacă doreşte să fie candidat la preşedinţie, să demisioneze din funcţia de prim-ministru acum", a precizat Cristian Diaconescu, preluat de mediafax.ro.

Reprezentantul PMP a criticat raţiunile electorale din spatele vizitei de duminică a premierul Victor Ponta, alături de Kelemen Hunor, la manifestările comemorative din Pasul Nyerges, judeţul Harghita.

"Din câte am văzut cu toţii, la sfârşitul săptămânii domnul Victor Ponta, primul-ministru al Guvernului României, a participat la un eveniment internaţional pe teritoriul României, dânsul în speranţa obţinerii voturilor secuilor, sigur, s-a arătat capabil ca pe teritoriul României, într-o calitate şi demnitate publică, să asculte imnul altei ţări şi să-şi facă poze inclusiv cu steagul secuilor", a precizat Diaconescu.

În opinia prezidenţiabilului PMP, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu, premierul Ponta "dă senzaţia că Guvernul este o moştenire de familie", încălcând astfel regulile democratice.

"Dânsul (Victor Ponta n.r.) dă senzaţia că Guvernul este o moştenire de familie, oricum pare a fi un clan de familie din ce în ce mai mult, ceea ce reprezintă o încălcare cât se poate de clară şi cât se pare de nefirească a ceea ce înseamnă reguli democratice, a ceea ce înseamnă exercitarea mandatului şi a atribuţiilor din poziţia administrativă", a concluzionat acesta.

Cristian Diaconescu este de părere că Victor Ponta nu este şi nu a fost niciodată prim-ministrul României, ci ocupă de doi ani funcţia de "candidat" la prezidenţiale, ceea ce se resmite şi în situaţia economică a ţării.

"Treaba de prim-ministru nu poate fi o treabă făcută printre altele. Este un lucru care îţi ocupă tot timpul, care nu îţi permite să mai stai cu familia, să mai mergi în vacanţe, să mai faci orice altceva. Mi-aş dori ca măcar în aceste trei luni care au mai rămas până la alegeri ţara să nu rămână complet fără prim-ministru, iar dacă o regiune întreagă este sub cod roşu de inundaţii, când oamenii mor din această cauză, premierul să nu fugă la un eveniment cu miză electorală. De aceea, îi cer lui Victor Ponta să se gândească că această ţără are nevoie totuşi de un prim-ministru, oricât de bun sau prost ar fi el, şi îi cer să îşi dea demisia dacă doreşte să-şi continue campania electorală", a concluzionat Diaconescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne