Udrea, despre Ponta: În loc să răspundă pe ce bani s-a dus la Eurovision a mai scos un raport al Corpului de Control

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Deputatul PMP Elena Udrea a declarat duminică, în cadrul unei dezbateri la Timişoara, că deşi i-a cerut premierului Victor Ponta să spună pe ce bani s-a dus la Copenhaga pentru a susţine echipa României la Eurovision, acesta în loc să-i răspundă „a mai scos un aşa-zis raport al Corpului de Control”.

„Am fost impresionată de rezultatele acestei competiţii, am crezut că vom câştiga, aşa cum se şi ştia că avem foarte mari şanse să câştigăm aceasta competiţie cu Paula Seling, eram favoriţi, dar a reuşit domnul Victor Ponta să se ducă acolo şi să poarte ghinion echipei noastre. Îi recomand să nu se mai ducă să facă atâta rău concurenţilor care reprezintă România în afară. Şi echipa de rugby a pierdut competiţia când s-a dus domnul Victor Ponta acolo şi mai ales îi recomand să nu mai facă astfel de escapade pe banii statului. I-am cerut azi-dimineaţă să ne spună pe ce bani s-a dus la Copenhaga, în loc să ne răspundă cu ce bani s-a dus acolo să o vadă pe femeia cu barbă câştigând competiţia, înţeleg că a mai scos un aşa-zis raport al Corpului de Control”, a declarat Elena Udrea, citată de Mediafax.

Întrebată de jurnalişti despre raportul Corpului de Control al premierului, Udrea a explicat că nu o interesează ce scrie în acel document.

„Nici nu mă interesează ce scrie în raportul domnului Ponta, dar cred că era vorba de baze sportive. Bazele sportive erau pe Ordonanţa 7 din 2007, nu pe programul de săli de sport, deci acea ordonanţă de care vă spuneam este la dispoziţia primului-ministru, inventată de domnul Tăriceanu care voia să controleze primarii pentru că ministerele dădeau finanţare în teritoriu, domnul Tăriceanu a vrut şi el să aibă control asupra primarilor şi aşa a inventat această ordonanţă prin care finanţa baze sportive, terenuri de sport”, a precizat Elena Udrea.

Guvernul a sesizat organele de urmărire penală pentru nereguli identificate la obţinerea de fonduri şi acordarea de către unele autorităţi locale, în intervalul 2006-2012, a unor contracte derulate prin intermediul Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural.

Săptămâna trecută, Corpul de Control al premierului a anunţat identificarea unor nereguli comise de foşti primari PDL la contracte finanţate din Fondul de Mediu. Premierul Victor Ponta a acuzat-o atunci pe Udrea că semna alocarea de bani, în perioada interimatului la Ministerul Mediului. În replică, aceasta a explicat că niciuna dintre neregulile constatate nu a avut loc în perioada noiembrie-decembrie 2009, când ea a condus interimar Ministerul Mediului. Totodată, deputatul PMP a subliniat că Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural nu a fost coordonat de Ministerul Dezvoltării, ci chiar de premier.

„Toate tunurile pe Elena Udrea şi pe PMP! Şi desigur şi pe Traian Băsescu, cel care susţine Mişcarea Populară. Aceasta este evident strategia lui Victor Ponta şi Voiculescu, care şi-au fixat ca obiectiv să se lupte cu un partid nou, nu cu PDL sau cu PNL. Vedem din nou zeci de atacuri de toate felurile la adresa mea, a Preşedintelui şi a celor din PMP pe televiziunile aservite lui Victor Ponta. De ce nu la adresa lui Blaga, Antonescu, Ungureanu ori Predoiu? Nu ca aş vrea eu să...”, a declarat duminică Elena Udrea.

Deputatul PMP a anunţat săptămâna trecută că formaţiunea pe care o reprezintă va depune în cursul zilei la Parchetul Curţii Supreme o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Corpului de control al primului ministru Ion Lazăr, pe care îi acuză de abuz în serviciu şi inducere în eroare a organelor judiciare.

"Am finalizat plângerea împotriva primului ministru Victor Ponta şi a şefului Corpului său de control, domnul Ion Lazăr, şi vom depune această plângere penală astăzi la Parchetul General. Prin această plângere îl acuzăm pe domnul prim-ministru şi pe şeful Corpului de Control de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, precum şi instigare la infracţiunile de inducere în eroare a organelor judiciare, ameninţare şi şantaj. După cum ştiţi, domnul Victor Viorel Ponta şi-a transformat Corpul de control în organ de intimidare, şantaj şi represiune împotriva celor care se opun în aceste zile, în această perioadă PSD şi lui însuşi. Şi-a permis prin acest instrument să controleze pe cei care au semnat listele iniţiate de PMP împotriva creşterii preţului la combustibil", a declarat atunci Elena Udrea.

Totodată, Corpul de Control al Primului Ministru a dedicat recent aproape trei săptămâni verificării celor aproximativ 300.000 de semnături strânse de PMP în sprijinul petiţiei contra accizei pe carburanţi, zilele lungi de efort fiind "încununate" cu concluzii deloc favorabile PMP, date publicităţii de către Guvern cât se poate de operativ.

Acelaşi Corp de Control a fost de asemenea folosit pentru a încerca să demonstreze că în comuna Nana, din judeţul Călăraşi, unde şi-a cumpărat teren fiica lui Traian Băsescu, terenurile au fost retrocedate ilegal, cu ani înainte ca Ioana Băsescu să îşi fi cumpărat acolo pământ.