Ştefan Fileaţă, acuzat că a agresat o bătrână în comuna Nana, cercetat în arest la domiciliu

Poliţişti în exerciţiul funcţiunii
Poliţişti în exerciţiul funcţiunii (Epoch Times România)

Ştefan Fileaţă, care a fost acuzat că a agresat o bătrână în comuna Nana din Călăraşi, va fi cercetat în arest la domiciliu, potrivit deciziei Judecătoriei Olteniţa. Decizia instanţei nu este definitivă.

Procurorii, care iniţial au cerut arestul preventiv, contestă decizia.

Cu prilejul unei campanii electorale a PMP în comuna Nana din Călăraşi, la care a participat deputatul Elena Udrea, Ştefan Fileaţă ar fi “agresat” o femeie de 62 de ani în comună. Acesta a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, precum şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) transmite într-un comunicat de presă:

"Din probatoriul administrat până la acest moment în cauză, a rezultat faptul că, la data de 07 mai 2014, pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi, în zona parcului localităţii a fost organizată o adunare cu scop electoral, la care au participat mai multe oficialităţi, eveniment mediatizat de mai multe televiziuni. În aceste împrejurări, persoana vătămată a fost agresată de numitul Fileaţă Ştefan care, văzând că incidentul este filmat de operatorul unui post TV s-a apropiat de acesta şi l-a lovit, adresându-i injurii şi ameninţări cu acte de violenţă dacă va continua filmarea. Ca urmare a actelor de violenţă exercitate, femeia a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 2 - 3 zile de îngrijiri medicale".

Premierul Victor Ponta a comentat episodul agresării unei femei în comuna Nana în timpul vizitei Elenei Udrea în comună, susţinând că este vorba de “crimă organizată” iar agresorul face parte din "reţeaua" Elenei Udrea.

Un filmuleţ difuzat de Antena 3 o prezintă pe femeia agresată, pusă pe ceartă, angajată într-un schimb de replici cu nişte domni de etnie rromă. Camera este apoi focalizată pe chipurile rromilor, "reţeaua" Elenei Udrea, cum se exprimă Ponta şi Antena 3, după care revine asupra femeii, pentru a o prezenta împinsă la pământ, în timp ce erau afişate mesaje de genul "interlopii Elenei Udrea agresează sătenii de la Nana" şi "curajul femeii agresate de interlopi băsişti".