Antonescu: Ponta, arogant, un Năstase în epoca de sfârşit, guvernează pentru baroni şi structurile lor

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Crin Antonescu l-a criticat dur, în cadrul unei emisiunii la postul B1 Tv, pe fostul său coleg de alianţă, premierul Victor Ponta, care a început să semene cu fostul premier Adrian Năstase în epoca de sfârşit, este "prizonierul baronilor" şi a „început să guverneze pentru baroni şi pentru structurile lor”.

Liderul liberal a explicat că premierul Victor Ponta s-a schimbat mult şi nu mai seamănă deoc cu persoana din vremea în care au construit împreună USL.

"Domnul Ponta nu aplică mai nimic din principiile pe care convenisem să se întemeieze o nouă guvernare. A ajuns să spună din reflex 'Eu vă dau bani, dacă vreau, dacă mă convingeţi' (...) Domnul Ponta are comportamentul unui şef de modă veche. La guvern e singurul căruia i se spune 'dumneavoastră', restul sunt mai, tu, ca să nu spun mai rău", a precizat ironic Antonescu făcând aluzie la modul în care i s-a adresat premierul ministrului Apelor, Doina Pană - episodul "Ce faci fă Doino, aveai chef de inundaţii?".

Însă, Antonescu a subliniat că acestea sunt doar lucruri de formă, în timp ce schimbarea cea mai gravă este alta. Făcând referire la baronii locali din PSD, liberalul a precizat: "Noi nu am discutat niciodată că atunci când vom veni la guvernare o să vină băieţii ăştia să bată cu pumnul în masă. Lucrurile nu mai pot continua aşa".

"Victor Ponta a ajuns în comportament să semene cu Adrian Năstase în epoca de sfârşit. E arogant, le ştie pe toate, toţi cei care nu sunt de acord în vreun fel sunt fie Băsescu, fie băsişti", a afirmat Antonescu.

Preşedintele PNL s-a arătat revoltat de faptul că Ponta îndrăzneşte să îl acuze că a făcut diverse înţelegeri cu preşedintele Traian Băsescu, adăugând că mai degrabă el are mai multe legături cu preşedintele, amintind de faptul că a acesta a fost avocatul familiei Cocoş, coleg de guvern cu Boc şi a făcut acel pact de coabitare cu Traian Băsescu.

O altă acuzaţie extrem de gravă lansată de Crin Antonescu este aceea că Victor Ponta i-a ameninţat pe unii dintre membrii PNL cu puşcăria, şi asta nu doar o dată. "Când o faci de 3-4 ori în prezenţa mea... De fiecare dată mi-a produs un şoc. Am şi spus 'Pauză, atenţie!'. Sunt lucruri extrem de triste".

Liderul liberal a criticat şi faptul că premierul nu a făcut lumină în episodul Adrian Duicu. Reamintim că Adrian Duicu, „baronul” de Mehedinţi, zis şi Gioni Gazolină, este acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria.

Crin Antonescu a concluzionat că "Victor Ponta este prizonierul baronilor, deşi, orgolios, cochetează cu ideea că i-ar putea păcăli şi le şi promite altora 'Las' că-i păcălesc eu'. (...) Victor Ponta a început să guverneze pentru baroni, pentru structurile lor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne