"Domnul Dan" a trecut la execuţii. Deputatul PPDD Liliana Mincă exclusă din partid

Liliana Minca
Liliana Minca (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul fondat de starul răposatului OTV, Dan Diaconescu, se clatină din temelii. După ce 14 din cei 16 parlamentari PPDD, câţi au mai rămas în formaţiune, s-au disociat de conducerea partidului pe care o acuză că are "veleităţi dictatoriale" şi îndreaptă partidul într-o direcţie greşită, au apărut şi primele consecinţe ale "nesubordonării": deputatul Liliana Mincă a fost exclusă din partid.

Decizia a fost luată la scurt timp după ce Liliana Mincă a acuzat conducerea partidului că este ilegitimă şi că "a înşelat aşteptările electoratului" şi i-a cerut preşedintelui PPDD, Simona Man, demararea procedurilor în vederea organizării unui congres al partidului în cadrul căruia să poată fi schimbată conducerea.

Liliana Mincă a catalogat decizia drept "una abuzivă, nejustificată şi neîntemeiată statutar, hotărâtă de către o conducere nelegitimă şi neînregistrată legal", reiese dintr-un comunicat de presă remis Agerpres.

"Este, din nou, o hotărâre discreţionară generată de reacţia parlamentarilor PP-DD la lipsa de strategie, lipsa de experienţă politică şi de verticalitate a conducerii partidului, care, încă o dată, consideră că partidul şi membrii acestuia sunt la dispoziţia lor, în mod necondiţionat", a adăugat deputatul PPDD.

Începând de miercuri, 14 deputaţi PPDD s-au disociat şi au renunţat "la orice colaborare cu conducerea partidului" cerând organizarea urgentă a unui congres pentru desemnarea unei noi conduceri.

Deputaţii acuză actuala conducere că a luat decizii greşite care "au transformat un partid de 15% într-un "partiduleţ" care la ultimele două confruntări electorale nu a reuşit să atingă nici măcar pragul electoral de 5%, care au făcut ca din 68 de parlamentari să rămânem cu 16, fără grup la Senat şi cu un grup la Camera Deputaţilor ajuns la limita răbdării şi existenţei".

Deputatul Tudor Ciuhodaru a precizat, pentru Mediafax, că grupul parlamentar al PPDD cere demisia conducerii partidului pentru alianţa cu PSD şi pentru celelalte decizii "greşite" care au dus la eşecuri electorale şi care nu sunt asumate de nimeni.

Dan Diaconescu nu a fost încântat de nesubordonarea din partidul său şi a trecut la ameninţări: "Astea sunt discuţii normale, ca în toate partidele, aşa e şi la PSD, şi la PNL, şi la noi. Vom avea un congres în septembrie 2015, nu mai devreme. Trebuie să vorbesc cu conducerea partidului, dacă lucrurile chiar aşa stau, o să fie excluşi toţi cei cu asemenea idei".

Amintim că PPDD a semnat încă din vară un protocol de colaborare la nivel local şi parlamentar cu PSD, iar în campania pentru prezidenţiale conducerea formaţiunii a purtat negocieri cu "ciocoii", ca ulterior DD să îşi declare susţinerea pentru Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni.

De altfel, preşedintele PPDD, Simona-Allice Man, a fost numită de premierul Ponta la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, cu rang de secretar de stat, la scurt timp după ce DD a anunţat că îl susţine pe Victor Ponta la alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne