Transylvania Open. Emma Răducanu - Aş fi fericită să ajung în semifinale, dar e mult prea departe

Campioana turneului de Mare Şlem de la New York, US Open - cap de serie numărul trei, va debuta la Cluj în primul tur contra jucătoarei din Slovenia, Polona Hercog.
Jucătoarea de tenis Emma Răducanu.
Jucătoarea de tenis Emma Răducanu. (Emma Răducanu/facebook)

Tânăra jucătoare de tenis Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA), surpriza ediţiei din acest an a competiţiei de la arenele Flushing Meadows îşi doreşte un parcurs cât mai lung la Transylvania Open, turneu care se desfăşoară în această săptămână la Cluj-Napoca (23 - 31 octombrie).

"Aş fi fericită să ajung în semifinale, dar asta e mult prea departe..Vreau să tratez fiecare meci cu seriozitate şi mă concentrez doar pe fiecare meci în parte. Vreau să iau câteva învăţăminte din această săptămână, simt că totul a fost ca un proces după New York, aşa că doar adaug la experienţă. Şi dacă acea experienţă este pozitivă sau dacă sunt puţin dezamăgită de performanţa mea, pe termen lung ştiu că va da roade. O iau ca pe o victorie indiferent ce se întâmplă", a declarat sportiva a cărui tată este român, potrivit site-ului oficial al turneului.

"Totul are un ritm mai rapid şi nu mi-am dat seama cât de rapid este decât după New York, nu am avut timp liber sau să mă pregătesc pentru Indian Wells, cred că am fost obosită acolo. Am învăţat din asta şi mă adaptez, aşa că voi continua să învăţ pe măsură ce joc mai mulţi ani. Când eram mică, succesul însemna să câştig un Grand Slam şi am făcut-o. Nu simt că mă afectează (n.r. - presiunea după câştigarea US Open), sunt foarte încrezătoare şi chiar mă bucur de întregul proces şi de experienţele prin care trec, sunt încă nouă în tur. Vreau să profit de oportunităţile pe care le am. Nu simt că mă afectează pe mine sau că îmi afectează tenisul. Încă mă antrenez din greu şi fac totul la fel, nu este nimic diferit, trebuie doar să merg în multe locuri grozave, ceea ce este un bonus, cu adevărat", a continuat aceasta.

Parida dintre Emma Răducanu şi Polona Hercog în primul tur al turneului Transylvania Open, este programată marţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport