Traian Băsescu: Probleme de colectare a impozitelor nu sunt numai în România, ci în întreaga Uniune Europeană

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat vineri, de la Bruxelles, unde participă la Consiliul European de primăvară că întreaga Uniune Europeană (UE) se confrunta cu probleme de colectare a impozitelor, nu numai România, informează B1 TV. Şeful statului a precizată că este necesară “combaterea fraudării TVA-ului, la nivelul UE, şi o bună guvernare economică”.
Preşedintele Traian Băsescu. (Epoch Times România)
Ana Petrescu
15.03.2013

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat vineri, de la Bruxelles, unde participă la Consiliul European de primăvară că întreaga Uniune Europeană (UE) se confrunta cu probleme de colectare a impozitelor, nu numai România, informează B1 TV. Şeful statului a precizată că este necesară “combaterea fraudării TVA-ului, la nivelul UE, şi o bună guvernare economică”.

Reuniunea liderilor europeni la Bruxelles are în vedere găsirea unor soluţii de creştere economică şi crearea de locuri de muncă, în condiţiile actuale de criză economică ce afectează multe state membre ale Uniunii Europene.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:

“-Se menţin obiectivele de politică economică şi socială şi se fixează pilonii, criteriile, pe care aceste politici la nivel european trebuie să se bazeze.

-Noi am fost inspiraţi în 2010 pentru că suntem una dintre puţinele ţări unde se reduce şomajul, neatacând zona de fiscalitate.

-Guvernul României, deşi a făcut multe împrumuturi de pe piaţa internă, începând cu 2012 au fost multe ieşiri pe piaţa externă, ceea ce a lăsat resursă financiară pentru creditare. E adevărat, băncile nu sunt foarte deschise la creditare.

Un alt pilon al politicii economice este promovarea şi creşterea competitivităţii şi respectarea acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Comisia Europeană (CE) şi Banca Mondială (BM).

Abordarea şomajului şi a consecinţelor sociale ale crizei

Modernizarea Administraţiei publice, care vizează debirocratizare şi diminuarea poverii aparatului bugetar, pusă pe economie, adică diminuarea cheltuielilor de funcţionare a statului.

Altă prioritate valabilă pentru toată UE este îmbunătăţirea colectării impozitelor. În sfârşit se recunoaşte că probleme de colectare nu sunt numai în România, cum eram obişnuiţi să credem despre noi. O altă precizare : combaterea fraudării TVA-ului, la nivelul UE, şi o bună guvernare economică.

Începând cu 1 ianuarie 2014 avem la dispoziţie 140 milioane de euro de la UE să creăm locuri de muncă strict pentru tineri până în 25 de ani. Un alt obiectiv de mare interes pentru noi este realizarea pieţei digitale unice până la sfărşitul anului 2015, data până la care trebuie realizată şi piaţa unică a telecomunicaţiilor.Pe telecomunicaţii nu cred că avem probleme.

-Aş spune că în 2010 noi am făcut ce a fost necesar pentru a ne stabiliza macroeconomic, trebuie să continuăm şi acum un proces de consolidare a stabilităţii macroeconomice. Dacă în 2010 am făcut ce am putut, ce a trebuit, dar în 2011-2013, trebuie să facem ce putem pentru a ne asigura creşterea economică şi consolidarea.”

Traian Băsescu a mai precizat că în cadrul reuniunii liderilor europeni a fost propusă crearea de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) care să angajeze forţă de muncă aflată în şomaj în momentul de faţă, ca soluţie de reducere a sărăciei. O altă prioritate a reprezentanţilor Consiliului European va fi realizarea pieţei unice, considerată a fi o sursă de creştere a forţei de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor