Toshiba creează o tehnologie care detectează cancerul analizând doar o picătură de sânge
alte articole
Corporaţia japoneză Toshiba a dezvoltat o tehnologie care poate detecta, printr-o singură picătură de sânge, până la treisprezece tipuri de cancer în fază iniţială, cu o eficacitate de 99%, potrivit rezultatelor testelor efectuate până în prezent.
Acest instrument de detectare analizează micromoleculele acidului ribonucleic (sau micro-ARN) ale acestei picături de sânge pentru a identifica din timp persoanele afectate de cancer, a raportat Toshiba, luni, 25 noiembrie.
Obiectivul acestui sistem de diagnostic, dezvoltat în colaborare cu Institutul Centrului Naţional de Cercetare a Cancerului din Japonia (NCCRI) şi Universitatea Medicală din Tokyo, este de a efectua demonstraţii pe tot parcursul anului 2020 pentru realizarea unei „implementări timpurii” a acestuia.
Dispozitivul poate diagnostica cancerul gastric, de esofag, pulmonar, hepatic, biliar, pancreas, intestin, ovar, prostată, vezică şi cancer mamar, pe lângă sarcom şi gliom, în mai puţin de două ore, la un preţ de aproximativ 20.000 de yeni (circa 165 de euro / 180 de dolari) pentru fiecare test.
"Folosind această tehnologie de detectare a micro-ARN-ului recent dezvoltat, ne putem aştepta la detectarea precoce a cancerului cu o mare eficacitate. Acest lucru permite un tratament din timp şi ajută la îmbunătăţirea supravieţuirii pacientului şi a calităţii vieţii", se arată în comunicatul companiei tehnologice.
Toshiba va anunţa mai multe detalii despre această tehnologie la reuniunea anuală a Societăţii de Biologie Moleculară din Japonia, în oraşul japonez Fukuoka, care se va desfăşura între 3 şi 8 decembrie 2019.