Topul bogaţilor din Casa Poporului. Social-democraţii conduc

Ana Birchall (Florin Chirilă / Epoch Times România)
Loredana Diacu
25.01.2019

„Averea” cumulată a parlamentarilor, formată din venituri, bani puşi deoparte, investiţii şi acţiuni la diverse firme, dar şi din bijuterii şi artă, se ridică la aproximativ 87 de milioane de euro, arată o analiză Europa Liberă bazată pe cele mai recente declaraţii de avere.

Europa Liberă a realizat trei clasamente: în funcţie de economii şi investiţii, de venituri şi de bunuri de valoare, după cum reiese din cele mai recente declaraţii de avere.

Cine-s cei mai bogaţi parlamentari, atenţie, în funcţie de declaraţiile de avere, deci de ceea ce au recunoscut oficial aleşii că au? Ei bine, prima în topul celor cu economii şi investiţii de peste jumătate de milion de euro este social-democrata Ana Birchal în timp ce Tăriceanu, auto-declarat luptător anti stat paralel este al treilea. Redăm topul, conform sursei citate. Cei mai mulţi parlamentari din top sunt PSD.

Redăm 10 parlamentari cu economii şi investiţii de peste jumătate de milion de euro:

​1. Ana Birchall – PSD: 23,4 milioane euro.

2. Remus Borza – Independent (fost ALDE): 3,32 milioane euro

3. Călin Popescu Tăriceanu – ALDE: 3,13 milioane euro

4. Tit Liviu Brăiloiu – PSD: 1,23 milioane euro

5. Eugen Bejinariu – PSD: 1,05 milioane euro

6. Damian Florea – PSD: 843.000 euro

7. Viorel Ştefan – PSD: 725.000 euro

8. Robert Boroianu – PNL: 719.000 euro

9. Robert Turcescu – PMP: 680.000 euro

10. Cristian Dumitrescu – PSD: 520.000 euro

Sursa citată mai arată că parlamentarii români au avut venituri anuale cumulate de 27 de milioane de euro, ceea ce înseamnă un venit mediu de 58.000 de euro pentru fiecare parlamentar. Este vorba nu doar de salarii, ci şi de pensii, de venituri din alte activităţi, închirieri, vânzări sau dividende.

Cele mai mari venituri anuale – 10,9 milioane de euro – le-au avut parlamentarii PSD, urmaţi, la mică distanţă, de grupul PNL, care a acumulat venituri de 9,5 milioane de euro în cel mai recent an declarat.

Iarăşi, interesant este că economiile şi investiţiile celor 465 de parlamentari sunt de două ori mai mari decât veniturile, ajungând la aproape 56 de milioane de euro. Cu alte cuvinte, parlamentarul mediu, din statistici, are puşi deoparte, fie în depozite şi conturi bancare, în fonduri de pensii sau de investiţii, fie în acţiuni pe bursă sau în firme, aproape 120.000 de euro.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor