Timişoara se pregăteşte să devină al doilea oraş din România cu metrou

Timişoara. Piaţa Operei. Catedrala
Timişoara. Piaţa Operei. Catedrala (Epoch Times România)

Anul 2015 le-ar putea aduce timişorenilor demararea construcţiilor la o magistrală de metrou. Potrivit businessmagazin.ro, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că a decis realizarea unei linii de metrou cu o lungime de 8 kilometri, care să lege centrul oraşului de aeroport.

Proiectul ar urma sa intre în planul de buget pentru perioada 2014-2020. În ceea ce priveşte sursa de finanţare, aceasta nu este însă cunoscută.

Linia de metrou va porni de la Gara de Nord, va ajunge la Gara de Est şi se va termina la Aeroportul Internaţional Timişoara care, în 2013 a deservit 750.000 de pasageri.

„Asta e soluţia – liniile de cale ferată trebuie să fie duse în subteran, şi cu această ocazie sigur că se va realiza şi o conexiune tip metrou între câteva puncte cheie ale oraşului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge să fie legate şi se va putea face repede şi la preţuri convenabile aşa ceva. Sunt acele utilaje cârtiţă care străpung munţii, merg pe sub mări, pe unde vrei”, anunţa primarul Robu încă din vara anului trecut.

Potrivit sursei citate, judeţul Timiş, cel mai mare judeţ al României din punctul de ve­de­re al suprafeţei, a devenit în ul­ti­mii ani „kilometrul zero“ al industriei de componente auto din Româ­nia, atrăgând giganţi precum Con­tinental, Delphi Packard sau TRW Automo­tive.

În Timiş îşi desfăşoară activitatea peste 19.000 de companii, cu o cifra de afaceri de 8,8 mld. euro în 2012 şi aproape 200.000 de angajaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne