The Atlantic: Profesor la Harvard susţine că 40-70% din populaţie va fi infectată cu virus Wuhan

Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (Hector Retamal/Agence France-Presse — Getty Images)

Marc Lipsitch, profesor de epidemiologie la Harvard, susţine că virusul Wuhan nu va fi ţinut sub control şi că 40-70% dintre oamenii din întreaga lume vor fi infectaţi.

Într-un articol intitulat Probabil că vei contracta coronavirusul, The Atlantic explică modul în care este deosebit de periculos coronavirusul, deoarece poate fi complet asimptomatic la mulţi purtători.

Potrivit profesorului de epidemiologie de la Harvard, acest lucru contribuie la eventualitatea în care coronavirusul "să nu fie, până la urmă, stăvilit".

"Lipsitch prezice că, în următorul an, aproximativ 40 până la 70 la sută dintre oamenii din întreaga lume vor fi infectaţi cu virusul care provoacă COVID-19", relatează The Atlantic.

Profesorul explică faptul că acest lucru nu înseamnă că toate victimele vor deveni grav bolnave şi că „multe vor avea simptome uşoare sau pot fi asimptomatice”.

Estimarea „foarte, foarte aspră” a lui Lipsitch (care se bazează pe „multiple ipoteze acumulate”) a fost că 100 sau 200 de persoane din S.U.A. au fost infectate, iar acest număr este suficient pentru a răspândi boala în masă ...

După cum a menţionat The Atlantic, chiar dacă estimările lui Lipsitch ar fi greşite cu câteva ordine de mărime, acest lucru nu va schimba, probabil, prognosticul general.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii