Sunteţi stresaţi? Sfaturi pentru a ameliora anxietatea ce poate afecta munca

Subaltern stresat
Subaltern stresat (pixabay)

Un studiu recent a arătat că o persoană din 4 ia o pauză de lucru din cauza stresului. Specialişti în nutriţie, sport şi psihologie recomandă câteva metode de a micşora stresul, potrivit daily mail.

Experţii dau câteva sfaturi de stil de viaţă şi prezintă câteva sugestii pe care le puteţi urma pentru a atenua această suferinţă.

1. Exerciţii fizice în aer liber cu prietenii

O problemă importantă pentru un adult este programul de lucru. Pentru unii activitatea profesională poate să înceapă devreme sau se poate prelungi până la ore târzii, fiind astfel dificil să aibă o viaţă socială şi să rămână activi şi sănătoşi.

Aceasta a fost o motivaţie-cheie pentru Katie Booth, care a creat Fitssi, noua aplicaţie de fitness social. Booth susţine că, pe lângă faptul că vă puteţi distra sau petrece timpul cu prietenii, puteţi face şi exerciţii fizice împreună. Chris Sweeney, co-fondator al Fitssi, susţine că exerciţiile fizice în aer liber cu prietenii poate juca un rol major în gestionarea nivelului de stres şi că orice activitate fizică stimulează producerea hormonului fericirii - endorfina.

Endorfinele declanşază un sentiment pozitiv în organism, ceea ce reduce senzaţia de durere şi ajută la relaxarea corpului. Dar, cea mai importantă este experienţa socială de a lucra cu prietenii: Este vorba despre socializare şi de exerciţii în aer liber pentru că e benefic pentru sănătate, şi este, de asemenea, o mare distracţie, a precizat acesta.

2. Ceaiul verde

Cafeaua a devenit o băutură obişnuită care se consumă la birou. Dar, puteţi obţine rezultate bune dacă beţi ceai verde. Ceaiul verde îmbunătăţeşte starea de spirit, explică Wilkinson Shona, nutriţionist la SuperfoodUK.com. Conţine cofeină, care ne dă energie, şi de asemenea, teanină - un aminoacid cu proprietati psihoactive, afirmă Shona. Studiile au arătat că teanina - ingredientul activ din ceaiul verde - determină o creştere a undelor cerebrale alfa - asociate cu starea de relaxare şi de calm - iar efectul poate dura până la 12 ore. Acesta poate ajuta, de asemenea, la reducerea anxietăţii şi a stresului mental prin stimularea nivelului de dopamină.

3. Prioritizaţi activităţile

Dacă simţiţi că apar simptome de stres, încercaţi să vă stabiliţi priorităţile, susţine nutriţionistul Dr. Marilyn Glenville, autor al lucrării Naturale Alternative to Sugar (Alternartive narturale la zahăr). Aceasta susţine că având o minte limpede, vă veţi strădui să luaţi decizii în cunoştinţă de cauză. Glenville consideră că nu este nimic mai important decât sănătatea şi insistă să învăţaţi să spuneţi nu, dacă simţiţi că ceva este prea mult.

Ea îndeamnă cititorii să traseze linii clare pentru ei înşişi, departajând ceea ce pot şi ceea ce nu pot face. Ar trebui realizată o listă de sarcini, iar planificarea şi abordarea acestora să se facă în funcţie de priorităţi. Acest lucru va ajuta la instalarea unui sentiment de control asupra vieţii dv.

4. Râdeţi

Cu toate că stresul ne poate face să ne simţim groaznic, dacă învăţaţi să râdeţi, acest lucru este benefic pentru minte şi corp. Multe studii arată că râsul stimulează energia, micşorează numărul hormonilor de stres, creşte imunitatea şi diminuează durerea, explică Dr. Glenville. Şi foarte important pentru orice vârstă este faptul că râsul declanşează eliberarea endorfinelor, care vă fac să vă simţiţi mai fericiţi şi mai relaxaţi.

5. Consumaţi avocado

Multe studii au arătat că fructele de avocado aduc multe beneficii organismului, având un rol important în prevenirea îmbătrânirii, a bolilor de inimă şi chiar a cancerului. O jumătate de fruct mare de avocado conţine 180 de calorii si poate reprezenta una dintre cele cinci porţii de fructe şi legume recomandate zilnic. Conţinând potasiu, magneziu şi vitamina E, avocado ajută la producerea energiei şi contribuie în acelaşi timp la calmarea sistemului nervos.

6. Dormiţi suficient

Prea putin somn alterează metabolismul, astfel încât corpul uman nu poate procesa în mod eficient produsele alimentare. O oră pierdută peste limita necesară somnului ar putea duce la pierderea în greutate vizibilă în câteva săptămâni, fapt ce a fostdemonstrat. Potrivit multor studii, faptul că se prelungesc activităţile până noaptea târziu înseamnă şi o gustare mai mult, şi mai puţin efort fizic. Un somn de calitate este esenţial pentru sănătatea dv., iar somnul insuficient (patru ore şi jumătate pe noapte) poate determina apariţia unor sentimente de frustare, furie, tristeţe sau epuizare.

7. Atitudine pozitivă şi binevoitoare

Mentinerea unei atitudini pozitive şi reprimarea mesajelor negative sunt necesare pentru îmbunătăţirea calităţii vietii dv. Multe studii vorbesc despre puterea menţinerii unei atitudini pozitive şi a optimismului. Pe de altă parte, o atitudine sinceră, binevoitoare, de bunătate şi toleranţă faţă de ceilalţi, precum şi dorinţa de a-i ajuta pe cei apropiaţi influenţează în bine atât persoana dv. cât şi pe cei din jur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură