Sucul de rodii – adevărata licoare a tinereţii

Rodii.
Rodii. (pixabay.com)

Sucul de rodii este un produs extrem de preţios, care poate contribui la încetinirea proceselor fiziologice de îmbătrânire a organismului uman şi, respectiv, prelungi tinereţea.

La timpul său, Avicenna recomanda florile de rodie ca remediu eficient pentru durerile de gât, sângerările abundente şi reducerea febrei. Sucul de rodii poate reduce intensitatea stărilor de stres, să prevină dezvoltarea bolilor cardiovasculare ;i să normalizeze compoziţia sângelui.

Recent, cercetătorii au descoperit încă o proprietate benefică a sucului de rodii: utilizarea zilnică a acestui produs contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire a organismului la nivel de ADN. Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzia în urma unui studiu desfăşurat cu participarea a 60 de voluntari, care au consumat zilnic, timp de o lună, extract de rodie în capsule. Extractul a fost preparat din rodii întregi, cu tot cu seminţe şi pieliţă.

Un grup de voluntari a consumat extractul din rodii, celălalt - placebo. Monitorizând activitatea unor substanţe chimice din organism, savanţii au constatat că celulele participanţilor la studiu, care au consumat extract de rodii, au manifestat mai puţine leziuni. Acest lucru a condus la concluzia că sucul de rodii încetineşte procesul de oxidare în celulele ADN.

Sucul de rodii are multe proprietăţi utile, printre care cele mai importante sunt:

  • îmbunătăţirea poftei de mâncare;
  • reglarea funcţiilor digestive ale stomacului. Este prescris în cazuri de diaree şi colită cronică;
  • este un remediu analgezic, antipiretic, antiseptic;
  • are efect de regenerare în ceea ce priveşte circulaţia sângelui şi funcţiile inimii; este indicat în cazul aritmiei, arteriosclerozei, coagulării lente a sângelui şi a hipertensiunii arteriale.

Compoziţia sucului de rodii reprezintă un complex întreg de vitamine: provitamina A (caroten), grupul vitaminelor B - B1, B2, B6, vitamina C (acid ascorbic), acizi organici - malic, citric, folic, tanin, zahăr, microelemente de magneziu, siliciu, cupru, potasiu şi fosfor.

Datorită conţinutului de monozaharide (fructoză, zaharoză şi glucoză), sucul de rodii se asimilează foarte uşor de către organism. Glucoza îmbunătăţeşte procesele metabolice din corpul uman, dilată vasele sangvine şi ameliorează funcţiile ficatului.

Înainte de utilizare, sucul de rodii trebuie diluat cu apă fiartă. Concentraţia sporită a băuturii obţinute din rodii poate deteriora smalţul dinţilor, irită mucoasa gâtului, a esofagului şi intestinelor.

Pentru o purificare generală a organismului (a sângelui) de toxine, sucul de rodii trebuie consumat zilnic, timp de 3 săptămâni. În prima săptămână se recomandă - ½ pahar de suc de 3 ori pe zi; a doua săptămână - ½ pahar de 2 ori pe zi şi treia - ½ pahar de suc o dată pe zi.

În cazul tulburărilor gastro-intestinale şi anemiei, se indică ½ pahar de suc de rodii de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese, timp de 2-4 luni. După o lună, schema de tratament poate fi repetată.

La temperaturi ridicate, rinite şi dureri de gât, sunt eficiente gargară cu suc de rodii, precum şi consumul propriu-zis al sucului cu o linguriţă de miere.

O jumătate de pahar de suc de rodii, băut cu 15 minute înainte de masă, vă poate spori pofta de mâncare.

Totuşi, trebuie să ţinem minte că sucul de rodii are şi un şir de contraindicaţii. În special, persoanele care suferă de aciditate gastrică ridicată, gastrită, pancreatită şi boli ulceroase ale organelor digestive, trebuie să fie precaute la utilizarea acestei băuturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură