Dieta scandinavă de a pierde în greutate: uşoară şi se pare că funcţionează

Pierderea în greutate prin această dietă nu presupune mari sacrificii şi nu este dificilă, susţin persoanele din regiunile nordice ale Europei.
Mână
Mână (dissapore.com)

Când suntem preocupate de diete, de obicei recurgem la cele mai noi şi mai moderne pentru a le încerca. Problema este că cele mai populare tind să fie mult mai restrictive şi nu funcţionează pentru toată lumea. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor nu se supun regimurilor alimentare care fac multă agitaţie şi se concentrează pe numărarea caloriilor şi pe eliminarea grupurilor de alimente. În schimb dieta Scandi Sense este diferită. Dacă nu aţi auzit de ea până acum este timpul să aflaţi mai multe.

Prima dată a fost cunoscută în Scandinavia şi s-a răspândit în lume cu ajutorul cărţii 'The Scandi Sense Diet' a lui Suzy Wengel. Numele cărţii spune totul: se concentrează pe o dietă spre o direcţie bună şi este într-adevăr foarte simplă. La multe alte diete cunoscute, problema este că uităm să ne ascultăm corpul. Ne concentrăm pe eliminarea carbohidraţilor şi a produselor lactate, consumăm doar 1400 de calorii pe zi sau consumăm alimente doar într-o perioadă de timp de opt ore, dar lucrurile nu se fac astfel. Scandi Sense Diet ne invită nu numai să învăţăm să ne hrănim corpul, ci şi să învăţăm concepte despre nutriţie.

Cum se foloseşte un pumn de mâncare

Una din 5 persoane din Scandinavia urmează această dietă, potrivit The Daily Mail. Autoarea cărţii, Wengel, a pierdut peste 40 de kilograme în 10 luni. Cea mai bună veste este că totul funcţiona. Regimul implică să înţelegi cât este de mare porţia grupurilor de alimente folosind mâna ca ghid.

Fiecare masă este alcătuită din patru mâini de mâncare. În funcţie de greutatea fiecăruia, mărimea mâinii va fi diferită, ceea ce este perfect. Dar cum funcţionează?

Fiecare masă este alcătuită din patru mâini de mâncare. În funcţie de greutatea fiecărei persoane, mărimea mâinii va fi diferită, ceea ce este perfect pentru estimarea necesităţilor energetice pe parcurusl unei zile:

- două mâini de legume: poate fi o salată, legume la abur sau la grătar;

- o mână trebuie să conţină proteine ​​(ouă, peşte sau carne de pasăre) şi ar trebui evitată carnea procesată;

- ultima mână este de carbohidraţii: de la cartofi dulci, orez şi paste făinoase la fructe, pâine şi cereale. Cu cât alegerea este mai complexă cu atât mai bine.

Şi atenţie, nu trebuie uitate grăsimile. Dieta permite de la una până la trei linguri la fiecare masă. Grăsimile sănătoase, cum ar fi avocado, nucă de cocos, nuci şi seminţe, sunt, de asemenea, cheia atunci când sunt incluse în această dietă.

O dietă nu ar trebui urmată doar timp de o săptămână sau o lună, ci este o modalitate prin care se echilibrează nutriţia cu stilul de viaţă al fiecăruia. Trebuie să fie personală. Pentru că nu este restrictivă, multe persoane nu simt că este o dietă. Deşi este limitată la doar patru mâini de alimente la fiecare masă, tinde să fie mai mult decât suficientă.

Vreţi să încercaţi? Scandinavii spun că este extrem de simplă şi atâta timp cât la o masă nu se depăşesc patru mâini de mâncare, sunteţi pe calea cea bună. Dacă la început vă este dificil să ajungeţi de la o masă la alta fără a fi înfometaţi, puteţi include gustări sănătoase. Ofertele sunt limitate. Nu există reguli atunci când este vorba de adaptarea alimentelor dvs. preferate la regimul alimentar. Dacă doriţi să aveţi un desert, omiteţi mâna de carbohidraţi la cină. Dacă nu puteţi lăsa acea felie de pâine la micul dejun, optaţi pentru o mână suplimentară de legume sau proteine. Această dietă este extrem de flexibilă, ceea ce o face ideală pentru toată lumea.