Sub jurământ, Fauci ar trebui să răspundă la toate aceste întrebări esenţiale

Dr. Anthony Fauci directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA (Alex Wong/Getty Images)
Roger Marshall
05.06.2024

Un milion de americani au murit din cauza COVID-19, marcând unul dintre cele mai întunecate capitole din istoria naţiunii noastre. Patru ani mai târziu, peste 10 milioane de americani suferă încă de COVID de mult timp. Continuăm să luptăm pentru responsabilitate.

Dr. Anthony Fauci, în rolul său de consilier medical principal al preşedintelui, a insistat pentru măsurile de obligativitate privind măştile şi vaccinurile, lockdown-urile şi a supraevaluat eficacitatea vaccinurilor, ignorând adesea capacitatea publicului şi a cadrelor medicale private de a evalua faptele.

Citiți și Fost şef al agenţiei americane de sănătate: Cercetările de tip 'câştig de funcţie' asupra gripei aviare ar putea declanşa o "mare pandemie"

Multe lecţii trebuie învăţate din mandatul doctorului Fauci, subliniind nevoia de supraveghere şi de conducere etică. În calitate de medic, cred în informarea pacienţilor cu privire la adevăr şi în colaborarea la planuri. Săptămâna aceasta, el va depune mărturie în faţa Camerei Reprezentanţilor. Trebuie să cerem răspunsuri pentru numeroasele probleme nerezolvate legate de rolul său potenţial în originile COVID-19 şi presupusa muşamalizare ulterioară. Iată câteva întrebări care sper că vor fi puse:

Cercetarea riscantă privind câştigul de funcţie [Gain of function - în engleză - un eufemism pentru programele care încearcă să facă virusurile mai letale - n.n.]: Dr. Fauci a susţinut şi a finanţat cercetări riscante privind câştigul de funcţie timp de peste 30 de ani. Fără îndoială, el era conştient de istoricul problemelor inginereşti şi structurale, ca şi de problemele procedurale necorespunzătoare de la laboratoarele din Wuhan, China.

După ce a aflat despre posibilitatea unei scurgeri de informaţii din laborator de la oameni de ştiinţă respectaţi, a consultat Dr. Fauci agenţiile guvernamentale corespunzătoare de la Centrul Naţional de Integrare a Biosupravegherii, Centrul Naţional de Informaţii Medicale şi Biroul de Combatere a Armelor de Distrugere în Masă, toate având experţi, despre cercetările riscante de la nesigurul Institut de Virologie din Wuhan? Dovezile indică faptul că a consultat oameni de ştiinţă din sectorul privat cu conflicte de interese semnificative, deoarece aceştia depindeau de fondurile sale de cercetare. Dr. Fauci nu a recunoscut niciodată că a cerut sfaturi de la canalele guvernamentale corecte. De ce?

Citiți și Senator american: 15 agenţii SUA ştiau că laboratorul din Wuhan "încerca să creeze un coronavirus precum SARS-CoV-2"

El ştia că armata chineză era implicată în toate cercetările din laboratoarele Wuhan, inclusiv că armata chineză conducea un program de arme biologice în laboratoarele Institutului de Virologie Wuhan. Cu toate acestea, Dr. Fauci a continuat să folosească banii contribuabililor pentru a finanţa proiectele de cercetare din Wuhan.

Prins cu minciuna: Dr. Fauci a declarat anterior în faţa Congresului că Institutul Naţional de Sănătate (NIH) nu finanţa cercetarea privind câştigul de funcţie. Pe baza informaţiilor actuale, Dr. Fauci a fost prins cu minciuna şi ar trebui să răspundă pentru aceasta. Nu numai că NIH a recunoscut că a finanţat cercetarea privind câştigul de funcţie, dar a schimbat apoi definiţia cercetării pentru a permite continuarea finanţării cercetării în ţări străine. Care a fost rolul Dr. Fauci în modificarea acestei definiţii pentru a asigura o finanţare suplimentară?

Citiți și "Muşamalizarea de la Wuhan şi ascensiunea complexului industrial al războiului biologic" - Robert F. Kennedy Jr.

Continuarea cercetărilor mortale pe cheltuiala contribuabililor americani: China ne-a blocat accesul în Wuhan după apariţia noului coronavirus şi a refuzat să transmită secvenţa ADN a SARS-cov-2 şi alte informaţii valoroase. Dr. Fauci trebuie să explice cum a beneficiat America de aceste subvenţii pentru ecohealth Alliance şi de alte cercetări privind câştigul de funcţie finanţate de SUA şi efectuate în ţări străine.

Monitorizarea procesului de acordare a granturilor NIH: Dr. Fauci trebuie, de asemenea, să fie tras la răspundere pentru supravegherea procesului de acordare a granturilor NIH. Am descoperit şi am tras un semnal de alarmă în octombrie 2021, când am constatat că ecohealth Alliance nu respecta politicile de acordare a granturilor NIH şi nu îşi prezentase raportul pe anul cinci ani. De ce a continuat să primească finanţare?

Citiți și "Nu-mi amintesc" - Pe Fauci l-a lăsat memoria de peste 100 de ori în timpul unui interogatoriu legat de pandemie

Atunci când a fost confruntat în legătură cu acest lucru, Dr. Fauci a pretins că nu ştie, deşi era responsabilitatea lui să asigure conformitatea cu aceste granturi. Această lipsă de control evidenţiază nevoia imediată de responsabilitate sporită la Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) şi necesitatea unui inspector general propriu.

Atunci când a urmărit dovezile, Dr. Fauci a căutat adesea sfaturi de la consilieri şi oameni de ştiinţă dubioşi, cu conflicte de interese evidente.

Legea privind comitetele consultative federale impune ca sfaturile oferite guvernului federal de către comitetele consultative să fie obiective, transparente şi accesibile publicului. Cu toate acestea, înregistrările de e-mail arată că Dr. Fauci şi-a consultat reţeaua sa apropiată de oameni de ştiinţă privaţi, dintre care unii au beneficiat financiar de subvenţiile NIH pe care Dr. Fauci le supraveghea, iar unii din acest grup aşteptau aprobarea unei subvenţii în valoare de până la 9 milioane USD.

Citiți și Top 10 evenimente COVID ale anului: Dezvăluirea faptelor nespuse şi necunoscute publicului

Legea privind Comitetul consultativ federal: De ce, în februarie 2020, Dr. Fauci a ţinut reuniuni închise ale comitetului consultativ cu oameni de ştiinţă care depind de finanţarea sa de la NIH, încălcând astfel cerinţele de transparenţă şi de puncte de vedere echilibrate ale Federal Advisory Committee Act?

Este important de menţionat că, după această întâlnire, grupul condus de Fauci a publicat teoria „originii din proximitate”, concluzionând că SARS-cov-2 a apărut ca un „virus natural”. Odată ce teoria a fost publicată, Dr. Fauci s-a angajat aparent într-o muşamalizare mediatică în masă şi a promovat acel articol de opinie pe care l-a orchestrat ca fiind un fapt ştiinţific, făcând chiar referire la el de pe podiumul Casei Albe.

Teoria originii din proximitate: Dr. Fauci ar trebui să fie întrebat de ce se presupune ca şi-a folosit puterea de a manipula ştiinţa şi de a publica articole incorecte din punct de vedere faptic pentru a minimiza teoria scurgerii din laborator. De ce Dr. Fauci a dirijat articole în reviste ştiinţifice şi a promovat naraţiunea sa demitizată privind teoria originii din proximitate? A fost implicarea sa atât de profundă încât fabrica şi rescria istoria pentru a se sustrage responsabilităţii şi rolului pe care l-a avut în această epidemie a virusului?

Blocarea cererilor FOIA: Este, de asemenea, curios faptul că, după ce Dr. Fauci a fost interogat de către comitetul HELP al Senatului nostru în mai 2021, Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane a blocat toate solicitările Freedom of Information Act. A fost Dr. Fauci implicat în vreo discuţie pentru această decizie? De ce a fost luată această decizie?

Citiți și Fauci a fost "introdus ilegal" în sediul CIA pentru a "influenţa" ancheta privind originea Covid-19

Cel mai bine plătit angajat federal din istorie: Mulţi oameni nu ştiu, de asemenea, că Dr. Fauci a primit simultan două salarii guvernamentale, ceea ce îl face cel mai bine plătit angajat federal din istorie. El a fost atât director al NIAID, cât şi director al departamentului civil de bioapărare, care funcţiona cu un buget de 6 miliarde de dolari.

Lui Dr. Fauci ar trebui să i se ceară să explice cum este evaluată atribuirea unei potenţiale acţiuni de desfăşurare intenţionată de agenţi patogeni (pe care a fost însărcinat să o monitorizeze şi să o gestioneze) şi cum este elaborat şi pus în aplicare planul de acţiune. Dacă nu poate răspunde în mod adecvat la aceste întrebări atunci când este întrebat, ar trebui să returneze imediat salariul şi pensia aferentă.

Punctele de vedere exprimate în acest articol sunt opiniile autorului şi nu reflectă neapărat opiniile The Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor