Fauci a fost "introdus ilegal" în sediul CIA pentru a "influenţa" ancheta privind originea Covid-19

Dr. Anthony Fauci directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA (Alex Wong/Getty Images)
D.B.
27.09.2023

Dr. Anthony Fauci a fost introdus clandestin în sediul CIA, "fără o înregistrare de intrare", unde "a participat la analize pentru a 'influenţa' ancheta Agenţiei" privind Covid-19, potrivit Subcomisiei selecte a Camerei Reprezentanţilor pentru Pandemia de Coronavirus, informează ZeroHedge.

Presupusa întâlnire a lui Fauci cu Agenţia Centrală de Informaţii (Central Intelligence Agency / CIA) a fost dezvăluită într-o scrisoare trimisă marţi seară de preşedintele Subcomisiei, Brad Wenstrup (R-OH), inspectorului general al Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane (HHS) al SUA, care solicită documente, comunicări şi alte dovezi dintre Fauci şi CIA.

Această acuzaţie este cu atât mai interesantă în contextul unui raport de acum două săptămâni, potrivit căruia CIA a mituit analişti pentru a afirma că virusul care provoacă boala Covid-19 nu provine dintr-un laborator chinez.

Potrivit unui avertizor CIA "de nivel înalt", agenţia "a încercat să plătească şase analişti care au constatat că SARS-CoV-2 îşi are probabil originea într-un laborator din Wuhan, dacă îşi schimbau poziţia şi spuneau că virusul a sărit de la animale la oameni".

"Potrivit avertizorului, la finalul analizei, şase dintre cei şapte membri ai echipei au considerat că informaţiile şi ştiinţa erau suficiente pentru a face o evaluare cu încredere scăzută că SARS-CoV-2 provine dintr-un laborator din Wuhan, China", se arată în scrisoarea lui Wenstrup.

"Al şaptelea membru al echipei, care s-a întâmplat să fie şi cel mai în vârstă, a fost singurul ofiţer care a opinat că SARS-CoV-2 a provenit din zoonoză.

Avertizorul mai susţine că, pentru a ajunge la o eventuală determinare publică a incertitudinii, ceilalţi şase membri au primit un stimulent monetar semnificativ pentru a-şi schimba poziţia", se menţionează în scrisori, adăugându-se că analiştii erau "ofiţeri cu experienţă, cu o expertiză ştiinţifică semnificativă".

Wenstrup şi Turner au cerut, de asemenea, documente şi comunicări între CIA şi alte agenţii federale, inclusiv Departamentul de Stat, FBI, Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane şi Departamentul de Energie.

Într-o scrisoare separată, liderii comisiei din Camera Reprezentanţilor l-au identificat pe fostul director de operaţiuni al CIA Andrew Makridis ca fiind cel care a "jucat un rol central" în ancheta COVID şi i-au solicitat să se prezinte pentru audiere, potrivit NY Post.

În iunie, Comunitatea de Informaţii din SUA a declasificat un raport de 10 pagini privind originile COVID, în care a constatat că la Wuhan au avut loc "preocupări legate de biosecuritate" şi "inginerie genetică", dar că majoritatea "agenţiilor sale evaluează că SARS-CoV-2 nu a fost modificat genetic".

"Prezenţa discutabilă a Dr. Fauci la CIA, împreună cu dovezile recent descoperite că el, Dr. Fauci, a 'încurajat' elaborarea 'Proximal Origin' - lucrarea infamă care a fost folosită pentru a încerca să "dezmintă" teoria scurgerii de laborator - conferă credibilitate îngrijorărilor sporite cu privire la promovarea unei naraţiuni false despre originea COVID-19 de către mai multe agenţii guvernamentale federale.

Preşedintele Wenstrup solicită toate documentele şi comunicările legate de accesul Dr. Fauci la facilităţile CIA şi la angajaţii CIA în legătură cu aceste acuzaţii. De asemenea, după ce a luat cunoştinţă de informaţii suplimentare, Subcomisia selectivă solicită ca agentul special Brett Rowland să se prezinte pentru un interviu transcris cu privire la presupusele deplasări ale Dr. Fauci către şi de la CIA.

Întrucât tot mai multe dovezi continuă să sugereze că oficiali ai guvernului federal au ascuns originile COVID-19, investigarea oricărei influenţe necorespunzătoare va asigura responsabilitatea viitoare nu numai a comunităţii de informaţii, ci şi a oficialilor din domeniul sănătăţii publice", a transmis marţi Comitetul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor