SUA promite că va rămâne implicată în activitatea Consiliului Arctic privind schimbarea climatului

SUA va rămâne implicată în activitatea Consiliului Arctic privind schimbarea climatului chiar şi în condiţiile în care administraţia preşedintelui Donald Trump evaluează o posibilă retragere din acordul pentru climat de la Paris, a declarat luni un oficial american de top.
Zona Arctică.
Zona Arctică. (Getty Images)

Zona Arctică este regiunea globală supusă celei mai rapide rate de încălzire. Washingtonul va continua să participe la cercetările Consiliului Arctic, în special cele din domeniul climatului, a declarat David Balton, secretar adjunct în Departamentul de Stat al SUA.

“SUA va rămâne implicată în activitatea desfăşurată de Consiliul Arctic privind schimbarea climatului. Sunt foarte încrezător că nu vor fi modificări în această privinţă”, a precizat Balton.

Consilierii Casei Albe se vor întâlni însă marţi pentru a discuta dacă vor onora promisiunea de campanie a preşedintelui Donald Trump de a se retrage sau de a renegocia Acordul de la Paris privind schimbările climatice, care a fost semnat în 2015 de fostul preşedinte Barack Obama şi de aproximativ alte 200 de naţiuni.

Consilierii de top ai preşedintelui Trump sunt divizaţi în ceea ce priveşte această problemă. Secretarul de stat Rex Tillerson – care găzduieşte în această săptămână o întâlnire cu Rusia, Canada şi alţi membri ai Consiliului Arctic în Fairbanks, Alaska – doresc ca SUA să nu se retragă din acord.

Însă Scott Pruitt, administrator al Agenţiei americane pentru Protecţia Mediului (EPA), care este însărcinat cu punerea în aplicare a acordului pentru climat, a declarat că acordul nu este favorabil pentru America, având un impact negativ asupra locurilor de muncă americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură