Staţia Spaţială Internaţională văzută de pe nava spaţială cargo Dragon [video]

Staţia Spaţială Internaţională
Staţia Spaţială Internaţională (captură video Youtube)

SpaceX a lansat un videoclip cu imagini spectaculoase ale Staţiei Spaţiale Internaţionale, preluate de pe o navă spaţială cargo Dragon, care s-a alăturat săptămâna aceasta complexului orbital.

În timp ce Staţia Spaţială Internaţională călătorea la mai mult de 400 de kilometri peste sudul Oceanului Indian, nava cargo Dragon SpaceX s-a ataşat în mod autonom pe partea modulului Harmony, luni 7 decembrie, la ora 18:40 UTC. Este pentru prima dată când există două nave Dragon ancorate la Staţie: cealaltă este o capsulă pentru echipaj.

Pe contul său de Twitter, SpaceX prezintă imagini înfăţişând cargoul Dragon, care se deplasează vertiginos în jurul Pământului, pe măsură ce nava spaţială se apropie de dana sa.

„Se numeşte ‘staţie’ spaţială, dar se deplasează de fapt în jurul Pământului la aproximativ 25 de ori viteza sunetului sau de aproximativ 10 ori mai rapid decât un glonţ de puşcă”, a afirmat CEO-ul şi fondatorul SpaceX, Elon Musk, într-un comentariu pe Twitter, cu imaginile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură