Standardele profesionale de administrare implementate de Cioloş, aruncate la coşul de gunoi

Principalul mod prin care PSD şi ALDE îşi îndeplinesc obiectivul de acaparare a resurselor de stat este să dezasambleze orice elemente de guvernanţă corporativă lăsate de Guvernul Cioloş, a acuzat deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Năsui (USR) (Epoch Times Romania)
Ana Ion
28.07.2017

Dacă analizăm după acţiuni şi tentative, principalele priorităţi ale guvernării PSD-ALDE reies ca fiind dezarmarea anti-corupţiei şi acapararea resurselor de stat, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Principalul mod de acaparare a resurselor de stat este să dezasambleze orice elemente de guvernanţă corporativă, cea care stabileşte standarde profesionale de administrare non-politice, lăsate de Guvernul Cioloş. După ce elimină aceste standarde, îşi numesc apropiaţi în toate funcţiile de control de resurse, asta în timp ce Uniunea Europeană ne-a spus explicit, şi ne spune şi astăzi îngrijorată, că întremarea guvernanţei corporative este principala prioritate pentru România", a remarcat Claudiu Năsui.

Potrivit deputatului USR, în episodul de săptămâna aceasta, Ministerul Energiei schimbă contractele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica pentru ca aceştia să nu mai fie răspunzători pentru respectarea obligaţiilor de neconcurenţă, conflict de interese, abţinerea de a solicita diverse servicii şi păstrarea confidenţialităţii informaţiilor obţinute în calitate de membru.

"Este numai un exemplu al re-politizării care are loc în toate instituţiile statului în mod constant, ca să poată fi numiţi "cine trebuie". Toţi aceşti "prieteni" trebuie să fie plătiţi însă, iar instituţii conduse de astfel de oameni nu se dovedesc mai niciodată buni contributori la dezvoltarea economiei", a subliniat Claudiu Năsui.

Parlamentarul a notat că, pe lângă sinecurile politizate care vor trebui acoperite de la buget prin noi taxe pe care începem să le vedem deja, cel mai dureros efect vine în viitor: este încetinirea economiei şi reducerea productivităţii din viitor, care va face respectivele taxe şi mai greu de plătit.

"Asta înseamnă datorii mai mari ale României, mai mulţi români cu expertiză profesională înaltă părăsind România, şi şanse minimizate de apropiere de nivelul de trai din vest", a conchis Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor