Cîţu, avertisment: Execuţia bugetară, un dezastru. O rectificare pozitivă atrage automat comisie de anchetă

Execuţia bugetară este un dezastru, astfel că rectificarea bugetară care urmează nu poate să fie decât negativă. Una pozitivă atrage automat după sine o comisie de anchetă parlamentară, a avertizat senatorul Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Având în vedere cum arată execuţia bugetară şi tot ce se întâmplă cu programul de guvernare PSD, o eventuală rectificare bugetară pozitivă atrage automat comisie parlamentară de anchetă, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul PNL Florin Cîţu.

"Execuţia bugetară este un dezastru, cred că acestea au fost şi cuvintele prim-ministrului Tudose care a spus că este foarte proastă. În acest moment, pe această execuţie bugetară deficitul se duce către 4% la sfârşitul anului, deci mai aproape de cele mai pesimiste estimări. O astfel de execuţie bugetară atrage consecinţe. Primele consecinţe au fost prezentate în programul de guvernare Tudose care mai apoi au fost reîntoarse, o parte din ele - taxa de solidaritate, taxa pe cifra de afaceri - dar au rămas altele", a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

În opinia liberalului, o soluţie cu care ar putea veni PSD ar putea fi tranzacţiile financiare, despre care a spus că va fi dezastruoasă pentru economie, deoarece ar însemna costuri mai mari pentru români.

"O a doua soluţie la care ştim că se lucrează este dispariţia Pilonului II de pensii", a precizat Florin Cîţu, adăugând că este o metodă de aducere de bani la buget pe termen scurt.

În acelaşi timp, senatorul PNL a arătat şi că din programul de guvernare au dispărut măsurile privind relaxarea fiscală.

"Având în vedere această execuţie bugetară şi tot ce se întâmplă cu programul de guvernare, rectificarea bugetară care urmează nu poate să fie decât negativă. O rectificare bugetară pozitivă atrage după sine o comisie de anchetă parlamentară. Automat. Nu există niciun dubiu", a subliniat Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne