Alina Gorghiu: Joaca PSD de-a guvernarea este jalnică. Tudose trebuie să publice "simulările"

Prevederile esenţiale din programul PSD au trecut la categoria "discutate şi uitate". În caz contrar, riscurile acestui proiect populist şi utopic pentru economia românească deveneau prea mari, a acuzat senatoarea Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Guvernul Tudose trebuie să publice analizele şi rezultatele simulărilor făcute pentru implementarea ideilor din ridicolul program de guvernare, pentru a se termina definitiv cu aceste idei iresponsabile şi pentru a vedea toţi românii cum a vrut să guverneze PSD, a solicitat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, fosta şefă PNL Alina Gorghiu.

"Ridicolul este singurul atribut rămas unui PSD care nu s-a îndurat să renunţe decât aşa, cu ţârâita, la un program de guvernare despre care ştiau toţi că a eşuat. Au amânat cât au mai putut orice decizie, sub cuvânt că fac 'simulări', de parcă era nevoie de simulări pentru a şti că impozitul pe cifra de afaceri este sinonim cu dezastrul economic. De fapt, nu au fost nimic altceva decât amânări sau, mai corect spus, încercări de a negocia clemenţă din partea mediului de afaceri şi a societăţii civile. Îngroparea acestor măsuri nu semnifică altceva decât eşuarea negocierilor. Aşa se întâmplă când se optează pentru varianta scurtă, a discuţiilor pe la colţuri, în detrimentul dezbaterilor reale", a declarat Alina Gorghiu.

Potrivit senatoarei PNL, Guvernul Tudose a amânat sau renunţat la majorările salariale, impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate şi la includerea contribuţiilor plătite de angajator pentru CAS şi CASS în salariul brut.

"Toate aceste renunţări sunt bine-venite, joaca PSD de-a guvernarea este jalnică. Una peste alta, putem spune că marţi a fost ultima zi a aşa-numitului Program de guvernare al PSD, atât de des invocat de Liviu Dragnea şi compania. Prevederile sale esenţiale au trecut la categoria 'discutate şi uitate', după cum spunea cineva. Se recunoaşte astfel că acest proiect populist şi utopic a trebuit să fie oprit, altfel riscurile pentru economia românească deveneau prea mari", a precizat Alina Gorghiu.

De aceea, fosta şefă PNL susţine că e necesar să vedem cu toţii rezultatele simulărilor pentru măsurile fiscale, pentru a avea garanţia ca niciun alt Guvern PSD, peste trei sau şase luni, nu va repeta această propunere nefericită.

"Este inadmisibil că un partid politic a putut să se joace de o asemenea manieră cu mintea investitorilor şi contribuabililor care nu cer decât două lucruri: predictibilitate şi stabilitate. De acum, singura soluţie pentru a se mai recupera ceva este ca Guvernul să ofere garanţii că nu vom mai vedea astfel de bâlbâieli şi, poate, ar fi cazul să auzim şi câteva scuze publice", a conchis Alina Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne