Ziua 178. "Singura măsură care mai poate salva România este scoaterea PSD în afara legii!"

A trecut jumătate de an de când România vuia de scandările românilor care cereau să trăiască într-o ţară fără corupţie. Puterea nu dă însă semne că ar fi dornică să ţină cont de dorinţa cetăţenilor, acuză protestatarii reveniţi lângă Guvern.
Protest
Protest (Epoch Times)

"Deşteaptă-te, române!", au cântat protestatarii #rezist, pentru a 178-a seară consecutiv, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, transmiţându-le astfel celor de acasă mesajul că este timpul să se trezească înainte ca România să derapeze complet, avându-i la "cârmă" pe autorii OUG 13.

Indignaţi că lucrurile în loc să se fi schimbat, după ce 600.000 de oameni au ieşit în stradă, în februarie, continuă să meargă în direcţia greşită - cea a servirii instituţiilor statului, a noi şi noi tentative de dezincriminare a faptelor de corupţie şi de eliberarea a celor ce au jefuit ţara - protestatarii cer o schimbare reală a modului în care este condusă România.

Politicienii noştri îngroapă şi prezentul şi viitorul, consideră cei din Piaţă, reamintind că, deşi OUG 13 nu mai este, corupţia încă ia vieţi, motiv pentru care este necesar ca oamenii să iasă în stradă şi să spun STOP.

Protest
Protest (Epoch Times)

"La Colectiv au murit copii, trei militari şi-au pierdut viaţa din cauza frânelor defecte, un poliţist este ucis pentru că patrula singur. Corupţia, dragi prieteni, nu ţine cont de nimic. Corupţia ucide indiferent că ai sau nu armă la tine. Te ucide imediat, pe loc, fără să apuci să ripostezi în vreun fel. Din cauza fondurilor deturnate, militari şi poliţişti mor cu armele în mână. De asta suntem încă în Piaţă în ziua 178. De asta suntem încă aici.

OUG 13 nu mai există, dar corupţia ia încă vieţi, zi de zi. În spitale avem o situaţie şi mai odioasă. Bolnavilor nu li se acordă ajutorul necesar, uman, ci sunt ţinuţi în condiţii improprii şi fără tratamente corespunzătoare, fără utilităţi corespunzătoare, asta din cauza corupţiei. Fondurile sunt deturnate, banii plătiţi de contribuabili nu ajung la pacienţi, ci în buzunarele politicienilor, al directorilor de spitale şi al întregii caracatiţi de dedesubt.

La utilităţi avem aceeaşi problemă. De 27 de ani se fac studii de fezabilitate fără să se construiască nimic. România tocmai s-a împrumutat 1 miliard de euro pentru infrastructură, iar banii aceştia se duc tot pe studii de fezabilitate. Suntem ţara cu cele mai multe studii de fezabilitate din lume. Miliarde şi miliarde de euro deturnate rând pe rând de valurile de politicieni trecuţi pe la putere. Fiecare val a sfârtecat lacom şi fără să ţină cont de nimic banul public, iar acum funcţionăm pe datorii. Datoriile astea de miliarde de euro nu sunt făcute ca România să prospere, nu, nicidecum, ci sunt bani pentru baroni, bani pentru studii de facubilitate şi pentru parandărături politice. Copiii noştri o să plătească cu vârf şi îndesat ce jecmănesc politicienii noştri acum de pe noi. E greu de crezut că au ajuns să fure şi banul copiilor şi nepoţilor noştri, dar asta se întâmplă acum. Corupţia îţi îngroapă copiii şi nepoţii tăi în datorii azi, acum, chiar în clipa când citeşti acest articol. Nu sta indiferent, ia atitudine!" transmite un protestatar.

Protest
Protest (Epoch Times)

Pentru unii dintre cei prezenţi o soluţie ar fi scoaterea în afara legii a PSD, partid pe care îl acuză de căpuşarea ţării timp e 27 de ani.

"Mă gândesc uneori că acum opt luni eram plini de optimism, cu un guvern competent, cu un prim-ministru pus pe treabă şi mi se pare că au trecut decenii de atunci. Zi de zi, PSD ne copleşeşte cu noi dovezi că nu sunt altceva decât nişte trădători de ţară şi că rezerva lor de cadre incompetente, slugarnice şi şantajabile este inepuizabilă. Cred că în acest moment ceea ce cerem de 178 de zile este prea puţin. Demisia unor persoane din conducerea acestui partid extremist şi anti-naţional nu va rezolva problemele profunde pe termen lung.

Singura măsură care mai poate salva România de la dezastrul iminent este scoaterea PSD în afara legii şi condamnarea celor responsabili pentru înaltă trădare. De la preşedintele Iliescu, de la prim-miniştrii pe care i-au avut în aceşti 27 de ani, la ultimii miniştri, primari sau consilieri locali, reprezentanţii fostului FSN se fac răspunzători de moartea a mii de concetăţeni: români morţi în spitale, pe şosele, în aziluri, orfelinate, şcoli etc. Hoţia şi indiferenţa acestor monştri trebuie pedepsită în timpul vieţii noastre şi al vieţilor lor. Nu putem renunţa la scopul pentru care am ieşit în stradă în ianuarie: acela de a trăi demn într-o Românie europeană", transmite o protestatară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne