"Prognosticul rămâne în continuare rezervat. Nu este încă o stare foarte bună. Există riscul să facă o complicaţie a malariei, cu afectare pulmonară", a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş".
Medicul a făcut cunoscut faptul că funcţiile renală şi cerebrală ale pacientului şi-au reluat activitatea normal, însă acum există suspiciunea unei afectări pulmonare.
"Pacientul este sub tratament, este conştient, dar sub continuă supraveghere medicală", a mai spus dr. Simin Florescu.
Un cetăţean român care a venit din Nigeria, suspectat că ar fi infectat cu virusul Ebola, a fost transferat, duminică, la Institutul Naţional ”Matei Balş” din Bucureşti, fiind adus din Ploieşti. Nigeria este a treia ţară africană în care s-a dat alarmă la nivel naţional cu privire la epidemia de Ebola. Bărbatul de 51 de ani a lucrat mai multe luni în statul vest-african, ca inginer în domeniul energiei eoliene, într-un birou din capitala Abuja.
Medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional ”Matei Balş” preciza că, în cazul pacientului, este vorba despre "două boli succesive", iar simptomele celei de-a doua afecţiuni au ridicat suspiciunea de infectare cu Ebola.