Soţia lui Piero Ferrari l-a verificat pe Călin Georgescu: CG nu era persoana care spune că e. A fost o fraudă atât de mare încât e greu de explicat

Călin Georgescu (Facebook/calingeorgescuro)
Loredana Diacu
01.05.2025

Romina Gingaşu, soţia lui Piero Ferrari, susţine că l-a verificat pe Călin Georgescu inclusiv cu ajutorul serviciilor şi a ajuns la concluzia că românii au fost minţiţi şi campania acestuia a fost frauduloasă.

Ea a mai afirmat, într-un interviu pentru Denise Rifai, că numărul real de conturi false create pentru promovarea lui Călin Georgescu este de aproximativ 300.000.

Redăm declaraţiile Rominei Gingaşu:

"În primul rând, în seara alegerilor – când eu nu auzisem niciodată de el –, telefonul meu a început să sune şi a continuat să sune timp de cel puţin o săptămână. Aveam prieteni în funcţii importante, atât la Bruxelles, cât şi la Haga, acolo unde sunt principalele instituţii europene, şi toţi ne sunam între noi, nedumeriţi: nu ştiam cine este acest Călin Georgescu.

La un moment dat, m-a sunat un prieten din America, 'de unde trebuie' – adică dintr-un serviciu special – şi m-a întrebat: 'Eşti la calculator?' I-am răspuns că da, iar el mi-a spus: 'Îţi dau acces la platforma mea, dar ai doar 30 de minute.'

M-am conectat imediat la platforma lui şi am văzut cine era, de fapt, Călin Georgescu. Nu era persoana care spunea pe TikTok că abia şi-a cumpărat un apartament cu două camere sau alte lucruri de genul acesta. Era altcineva. Mi-am dat seama atunci că românii erau minţiţi şi că toată campania lui fusese complet frauduloasă.

Între timp, am luat legătura cu câţiva români care lucrează la birourile centrale TikTok din Londra. I-am sunat şi le-am spus: 'Vreţi să faceţi ceva pentru ţara voastră? Acum este momentul.' Le-am cerut să verifice câte conturi false existau.

Am insistat timp de trei zile, sunându-i constant. Ei mi-au explicat cum să trimit raportul către China, pentru că presa internaţională nu preluase încă ştirea şi aveam nevoie de link-uri ca să documentăm situaţia. Din fericire, cu ajutorul unor surse, am obţinut două-trei link-uri şi raportul a fost trimis, devenind publică informaţia despre conturile false.

Vă pot spune că săptămâna trecută am fost din nou la sediul TikTok din Londra, iar informaţia cea mai gravă este aceasta: numărul real de conturi false create pentru promovarea lui Călin Georgescu este de aproximativ 300.000. Această cifră mi-a fost confirmată direct de TikTok. Nu ştiu dacă va fi făcută publică oficial, dar eu v-o spun: campania a fost frauduloasă şi a avut un public ţintă bine stabilit. Eu, de exemplu, nu am fost expusă la acele mesaje, pentru că nu folosesc TikTok (sau abia acum am început să-l folosesc, deşi nu îmi place).

De altfel, am avut o relaţie destul de tensionată cu această companie, dar există acolo români care urmăresc îndeaproape ce se întâmplă. Din păcate, aceste proteste nu aduc nimic bun.

Când instigi la ură şi la proteste, ajungi să destrami societatea. Eu aveam încredere în diaspora. Eram mândră de românii întâlniţi în străinătate.

Nu înţeleg ce s-a întâmplat între timp cu diaspora, cum a fost ea manipulată doar printr-un TikTok. Pentru că mesajele nu veneau de la o persoană reală, ci de la conturi false.

A fost o fraudă atât de mare încât e greu de explicat celor care chiar credeau că cineva li se adresa direct. De fapt, în spate erau roboţi sau alte mecanisme de manipulare. Aşa am pierdut, cumva, contactul cu politica reală şi cu ceea ce ne aşteptam să avem în ziua alegerilor. Practic, am cunoscut un candidat-fantomă.

Când am văzut toate aceste lucruri reale despre el, am postat impresiile mele pe Instagram, pentru că sunt o persoană publică şi am o voce. Ce a fost preluat ulterior de presă din postările mele nu mai ţine de mine. Eu îmi exprimam experienţa şi părerile proprii.

Nu voi ieşi niciodată în public, în presă, să atac direct un candidat. Pe Instagram postez ce vreau. Ştiind toate aceste detalii, îmi pare extrem de rău că diaspora a fost fraudată în acest mod. M-a afectat profund".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor