Sondaj Global: "Credeti ca exista suficienta mancare pentru a hrani lumea?"
Disponibilitatea si accesul la hrana pentru oamenii din diferite tari reprezinta o preocupare generala. Aceasta este ceea ce reporterii Epoch Times din Australia pana in Peru au aflat atunci cand au intrebat localnici: "Crezi ca exista suficienta mancare pentru a hrani lumea?"
Sunshine Coast, Australia
Mark Varidel, 33 de ani, Contabil
Cred ca exista suficienta hrana in lume. Este doar o chestiune de a o oferi oamenilor care au nevoie de ea cel mai mult, de a imbunatati canalele de distributie, probabil, facandu-o mult mai accesibila pentru numarul mare de oameni saraci din lume care nu isi pot permite alimente la preturi occidentale. Daca ma gandesc mai bine, este, de asemenea, o incercare de a rezolva problemele de coruptie pentru o multime de tari; chiar daca produsele alimentare ajung acolo, ele nu ajung la oamenii potriviti. Cred ca astea sunt principalele probleme.
Dubai, Emiratele Arabe Unite
Thomas, 42 de ani, Director de vanzari
Da, cred ca exista suficienta hrana in lume, dar din pacate nu este uniform distribuita si de aceea exista foamete si saracie inca in multe tari, din nefericire.
Manhattan, New York, Statele Unite ale Americii
Uta Hille, 70 de ani, Editor pensionat
Nu. Cred ca o multime de copii sunt infometati, o multime de varstnici sunt infometati.
Bangalore, India
Megha Vora, 20 de ani, Student la Nutritie si Dietetica
Nu, nu cred ca exista suficienta hrana pentru a hrani lumea, pentru ca populatiile sunt intr-o crestere dramatica, iar terenurile forestiere si agricole sunt in scadere datorita urbanizarii. Prin urmare, nu exista suficienta hrana pentru a hrani lumea.
Rio de Janeiro, Brazilia
Alberto João Marques Vasques, 22 de ani, Student la Comunicatii
Exista suficienta hrana pentru a hrani lumea, dar nu toata lumea are acces la ea. Este datoria fiecarui stat din lume sa isi hraneasca populatia, pentru ca exista destul de multe alimente disponibile.
Puerto Montt, Chile
Pablo Arteaga, 24 de ani, Student
Nu cred acest lucru, in Africa oamenii deja mor de foame. Din mai multe motive: superpopulare, distribuire defectuoasa a produselor alimentare, poluarea marilor, pierderea de specii, atat in seminte cat si in fauna, disparitia aproape virtuala a albinelor, precum si poluarea planetei. Pe de alta parte, oamenii de stiinta creeaza seminte transgenice care produc boli patogene, asa ca este foarte greu pentru putinele alimene care exista sa hraneasca populatia intregii lumi.
Wellington, Noua Zeelanda
Ross Hunt, 54 de ani, Pensionar
Aha, cred in mod sigur ca nu. Exista prea multa foamete in intreaga lume. Iar tarile bogate au grija doar de ele inele. ... Totul a inceput sa mearga prost inca de cand americanii si rusii au trimis lucruri in spatiu. Acolo se duc toti banii. Acum primim tot gunoiul care vine inapoi in jos. Uitati-va la datoria Americii. Ea ar trebui sa fie cea mai puternica natiune, dar ea are cea mai mare datorie.
Itagui, Columbia
Jorge Luis Henao Agudelo, 62 de ani, functionar public / cantaret
Cred ca exista suficienta hrana, dar uneori exista o manipulare din partea celor care au un acces mai bun la aceste resurse, pentru beneficiile lor proprii, din motive politice, economice, sau religioase. Ei manipuleaza alimentele si nu le ofera oamenilor. Asta se intampla intotdeauna pentru ca cei care au putere, au si controlul asupra resurselor.
Italia (turist in Dubai)
Carmine, 32 de ani, Inginer
Cred ca produsele alimentare sunt suficiente, dar sunt distribuite in mod gresit, si sper ca eu sa pot ajuta si poate ca ONU sa poata ajuta de asemenea.
Lima, Peru
Christian Barrientos, 29 de ani, asistenta
Da, cred ca da, inca exista alimente in lume, inclusiv aici, in Peru. In provinciile in care calatoresc, vad o multime de produse alimentare. In Ica, unde locuieste familia mea, exista o multime de fructe si fasole. Avem productie de bumbac. In zonele inalte avem cartofi, quinoa, amarant, etc In Nazca si Palpa, avem mandarine, ton, si curmale. In general, in toate regiunile exista o multime de produse alimentare.
Cititi Sondajul Global in fiecare saptamana. Corespondentii Epoch Times intervieveaza oameni din intreaga lume pentru a afla despre viata si perspectivele lor privind realitatile locale si globale. Intrebarea de saptamana viitoare la nivel mondial: "Cum v-ati descrie tara intr-o propozitie?"