Sondaj: Dan Voiculescu şi Kelemen Hunor, cei mai antipatici politicieni

Omul de afaceri Dan Voiculescu, fondatorul PC şi Kelemen Hunor, liderul UDMR, au adunat cele mai multe antipatii din partea populaţiei, conform unui sondaj de opinie realizat de Geopol.
Dan Voiculescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
06.05.2013

Omul de afaceri Dan Voiculescu, fondatorul PC şi Kelemen Hunor, liderul UDMR, au adunat cele mai multe antipatii din partea populaţiei, conform unui sondaj de opinie realizat de Geopol pentru Realitatea TV.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta este simpatizat de 62,1% din români, în timp ce 37,9% îl găsesc mai degrabă antipatic, iar locul secund al acestui top este ocupat de pe Mugur Isărescu, guvernatorul BNR fiind simpatizat de 61,5% din români.

În cazul lui Crin Antonescu, românii nu sunt la fel de decişi - 50,5 la sută îl simpatizează pe copreşedintele USL, în timp ce 49,5% îl antipatizează, conform datelor sondajului de opinie realizat de Geopol în perioada 26 aprilie – 2 mai 2013, pe un eşantion de 1.068 persoane.

Topul celor mai degrabă antipatizaţi decât simpatizaţi este deschis de Mihai răzvan Ungureanu, urmat de Corneliu Vadim Tudor şi de Adrian Năstase.

Nu mai puţin de 71% din repondenţi au declarat că Traian Băsescu este mai degrabă o persoană antipatică.

Urmează apoi în topul politicienilor antipatizaţi George Maior, şeful SRI, şi Dan Diaconescu, fondatorul PPDD.

Însă politicienii care provoacă cele mai multe antipii sunt Vasile Blaga (PDL), patronul OTV Dan Voiculescu şi Kelemen Hunor (UDMR)

Studiul realizat de Geopol are o marjă de eroare de plus / minus 3%.

Iată rezultatele exacte obţinute din centralizarea răspunsurilor la întrebarea:

Ce sentimente aveţi faţă de fiecare dintre următoarele personalităţi publice?

Victor Ponta

- 62,1% - mai degrabă simpatie

- 37,9% - mai degrabă antipatie

Mugur Isărescu

- 61,5% - mai degrabă simpatie

- 38,5% - mai degrabă antipatie

Crin Antonescu

- 50,5% - mai degrabă simpatie

- 49,5% - mai degrabă antipatie

Mihai Răzvan Ungureanu

- 39,2% - mai degrabă simpatie

- 60,8% - mai degrabă antipatie

Corneliu Vadim Tudor

- 32,8% - mai degrabă simpatie

- 67,2% - mai degrabă antipatie

Adrian Năstase

- 31,8% - mai degrabă simpatie

- 68,2% - mai degrabă antipatie

Traian Băsescu

- 29,0% - mai degrabă simpatie

- 71,0% - mai degrabă antipatie

George Maior

- 24,1% - mai degrabă simpatie

- 75,9% - mai degrabă antipatie

Dan Diaconescu

- 22,9% - mai degrabă simpatie

- 77,1% - mai degrabă antipatie

Vasile Blaga

- 22,3% - mai degrabă simpatie

- 77,7% - mai degrabă antipatie

Dan Voiculescu

- 19,8% - mai degrabă simpatie

- 80,2% - mai degrabă antipatie

Kelemen Hunor

- 15,8% - mai degrabă simpatie

- 84,2% - mai degrabă antipatie

Sondaj: Procente în creştere pentru Ponta şi Băsescu, prăbuşire pentru Antonescu

Conform datelor unui alt sondaj realizat recent de CCSB, Traian Băsescu şi Victor Ponta înregistrează creşteri în popularitate, iar Crin Antonescu se prăbuşeşte. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri, PSD ar câştiga detaşat, iar Partidul Conservator ar obţine 0%, mai relevă sondajul realizat la comanda Antena 3.

Mai exact, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament, USL ar câştiga cu 67%, PDL s-ar clasa pe locul secund cu 13% din voturi, fiind urmat de PPDD cu 8%, UDMR cu 4% şi PRM cu 2%.

Daca ar candida separat, cele mai multe voturi din USL le-ar înregistra PSD – 38%, urmat de PNL cu 22%, iar partidul omului de afaceri Dan Voiculescu PC ar reuni 0% din voturi.

Datele aceluiaşi sondaj relevă că 30% din respondenţi sunt mulţumiţi de activitatea preşedintelui Traian Băsescu în cel de-al doilea mandat, iar pe cea a lui Victor Ponta în calitate de premier al României o aprobă 51%, în timp ce în 47% suntnemulţumiţi.

Nu mai puţin de 59% din români declară că Victor Ponta ar trebui să colaboreze mai mult cu şeful statului în relaţia instituţională cu Traian Băsescu.

Dintre aceiaşi repondenţi, 50% au precizat că relaţia dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta este în prezent încordată.

Topul motivelor unei eventuale ruperi a USL

Procentul românilor care cred că relaţia dintre Ponta şi Băsescu este apropiată a crescut, ajungând de la 11% în februarie la 15% în aprilie, mai rezultă din sondajul citat de evz.ro.

Principalul motiv care ar duce la destrămarea USL ar fi colaborarea cu politicieni corupţi, afirmă 64% din repondenţi, în timp ce doar 29% susţin contrariul.

Referitor la destrămarea USL, 47% au declarat că motivul principal ar putea fi numirea în funcţii a unor oameni care i-au fost loiali preşedintelui, 36% - atragerea de parlamentari ai PDL, iar 28% - colaborarea în anumite subiecte cu alte partide nemembre ale USL.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut cel mai mult de câştigat în ceea ce priveşte numirea procurorilor la şefia DNA şi a Parchetului General, mai cred românii.

Dintre aceştia, 33% au răspuns că Victor Ponta a avut cel mai mult de câştigat, iar 30% au precizat că principalul câştigător este Traian Băsescu.

Referitor la aceeaşi temă, 20% au afirmat că Victor Ponta a avut cel mai mult de pierdut, iar 21% dintre respondenţi au susţinut că Traian Băsescu este cel care are cel mai mult de pierdut.

Românii au mai susţinut că perdantul acestei situaţii este preşedintele PNL Crin Antonescu, în proporţie de 28%.

Că şeful Senatului are cel mai mult de câştigat au declarat doar 7% din români, conform sondajul CCSB.

Având o eroare maxim admisă de plus / minus 3,1%, sondajul a fost realizat în perioada 5-11 aprilie, pe un eşantion de 1.003 persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor