Dosarul lui Voiculescu legat de privatizarea frauduloasă a ICA, din nou pe masa judecătorilor

Judecătorii Tribunalul Bucureşti au reluat, vineri, dezbaterile în legătură cu dosarul lui Dan Voiculescu, în care mogulul este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA), anunţă B365.ro.
Dan Voiculescu (Epoch Times România)
Ana Petrescu
05.04.2013

Judecătorii Tribunalul Bucureşti au reluat, vineri, dezbaterile în legătură cu dosarul lui Dan Voiculescu, în care mogulul este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA), anunţă B365.ro.

Ultimul termen al procesului, din data de 19 martie, a fost amânat fiindcă dosarul trebuia repartizat unui alt magistrat, după ce Viorica Dinu, judecătoarea care se ocupa de acest caz a fost arestată pentru corupţie.

Pe 14 martie, în urmă mai multor percheziţii şi după ce poliţiştii le-au audiat ore în şir la sediul DNA, judecătoarele Viorica Dinu şi Antoanela Costache de la secţia Penal a Tribunalului Bucureşti, au fost reţinute pentru 24 de ore. fiind acuzate de fapte de corupţie.

Judecătoarele au fost suspectate că au luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu, fost Staicu. În acest dosar, în care sunt cercetate 11 persoane, printre care şi un grefier şi doi avocaţi, s-au realizat şi înregistrări telefonice.

Judecătoarele sunt cercetate într-un dosar pentru luare de mită în valoare de 150.000 de euro, inclusiv de la cei din clanul Duduianu şi pentru legături cu lumea interlopă.

Pe de altă parte, Viorica Dinu este magistratul care l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la 2 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Cât despre Dan Voiculescu, acesta a fost trimis în judecată în 2008, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Voiculescu a fost acuzat că privatizarea instituţiei s-a făcut în folosul lui, prin subevaluarea bunurilor cu peste 7,7 milioane de euro.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost acuzat de "folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată".

Prejudiciul în urma privatizării institutului s-a ridicat la peste 60 de milioane de euro. Alături de Voiculescu, au mai fost trimişi în judecată: Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Vlad Nicolae Săvulescu, Marian Gheorghe Domnişoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vică Ene şi Flavius Adrian Pop. Acuzaţia adusă acestora a fost de complicitate la stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de cea reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în acţiunea de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Procurorii DNA au precizat că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7.7 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor