Şomajul nu se rezolvă dând declaraţii la televizor- Băsescu către VV Ponta

Ţara merge "pe un drum periculos", şomajul a crescut şi continua să crească, politica guvernului lui VV Ponta este necorelată cu politicile UE iar singura realizarea a USL-ului este nominalizarea la transporturi, după lupte seculare care au durat 45 de zile, a soţiei unui primar de sector.
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
27.08.2013

Ţara merge "pe un drum periculos", şomajul a crescut şi continua să crească, politica guvernului lui VV Ponta este necorelată cu politicile UE iar singura realizarea a USL-ului este nominalizarea la transporturi, după lupte seculare care au durat 45 de zile, a soţiei unui primar de sector. Liderii USL s-au întorşi "nervoşi" din vacanţă iar VV Ponta guvernează ţară de la televizor, în loc să se concentreze pe a rezolva ceea ce îi doare pe români. Aceasta a fost poziţia exprimată de Preşedintele Băsescu în cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni, cu ocazia întoarcerii din vacanţă a "nervoşilor" lideri USL.

"Cred că românii sunt mai puţin interesaţi de ce crede Victor Viorel Ponta despre preşedinte, dar vor să audă cum reduce şomajul, cum creează locuri de muncă, cum relaxează investiţiile, cum se utilizează banii europeni din actualul exerciţiu bugetar şi din viitorul exerciţiu bugetar" a declarat luni Traian Băsescu, atenţionându-i pe liderii USL că:

"Şomajul este în creştere, românii sunt tot mai preocupaţi, de situaţia locului de muncă şi tot mai mulţi se întreabă dacă îşi pierd sau nu locul de muncă." Preşedintele ţării şi-a susţinut afirmaţia cu cifre: şomajul care era de 6,7% în România când VV Ponta a preluat frâiele guvernării, a ajuns la 7,6% în iunie, conform sondajelor ESA iar în iulie a mai înregistrat un plus de 29.000 de şomeri.

Acordul de parteneriat propus de Guvern e necorelat cu politicile UE pentru anii 2014-2020, mai remarcă Băsescu. O guvernare coerentă ar trebui să ţină cont de faptul că la ultimul Consiliu European "s-au stabilit câteva măsuri pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor", fondurile alocate de Bruxelles programelor de combatere a şomajului în rândul tineretului ridicându-se la 8 miliarde de euro.

Băsescu se întreabă unde sunt programele pregătite de guvernul Ponta pentru absorbirea acestor bani şi avertizează ca "aroganţă televizată" nu poate suplini muncă. Problemele ţării nu se rezolva cu declaraţii la televizor.

Băsescu a atins şi subiectul numirii Ramonei Mănescu la şefia Ministerului Transporturilor:

"Astăzi, odată cu depunerea jurământului de către doamna Ramona Mănescu, am menţionat câteva lucrări care sunt prioritare în opinia mea. Şi nu vreau să înţelegeţi că am vreo slăbiciune pentru vreo lucrare sau alta din cele ce le-am menţionat, dar metroul în Drumul Taberei a devenit o calamitate pentru cetăţeni şi poate în cooperarea dintre primarul Sectorului 6, domnul Rareş Mănescu, şi soţia dânsului, doamna ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, vor reuşi să reia lucrările la metrou.

"Pe Autostrada Transilvania s-a procedat ca şi la tronsonul Nădlac-Arad, adică fără cap." şi-a încheiat Băsescu scurta alocuţiune despre numirea Ramonei Mănescu la minister.

Concluzia preşedintelui este că "drumul pe care merge ţara este unul periculos: există riscul că sacrificiile enorme să devină ceva repetabil. Nu îmi doresc asta, nu suntem pe punctul de a ni se întâmpla, dar dacă vom continua să nu guvernăm ţara şi să transformăm totul într-o bătălie politică, există riscul să creăm suferinţă românilor."

Mai ales că jocul este unul fără miză. Băsescu atrage atenţia asupra faptului că războiul mediatic a lui Ponta încearcă să inducă o falsă miză, jocul pentru o formă a puterii (preşedintia) la care Băsescu nu mai are acces "ce nu înţelege Victor Viorel Ponta, ca şi mulţi alţi analişti: eu nu sunt în campanie, eu nu mai candidez la nimic". Declaraţiile lui VV Ponta, atrage atenţia Băsescu, au ca scop ascunderea incompetenţei de la guvernare prin aruncarea vinovăţiei către preşedintele pe care Ponta încearcă să-l tranforme în ţap ispăşitor. Liderii USL sunt mai preocupaţi de lupte politice decât de guvernare, ceea ce este nu doar trist, ci chiar periculos.

Pactul de coabitare se mai sprijină în prezent doar "pe prevederi constituţionale", nu pe încredere reciprocă. Preşedintele şi-a pierdut încrederea în guvernul care "nu sesizează sau nu ia măsuri sau are politici absolut de neacceptat, ceea ce duce la creşterea şomajului" etc.

Guvernanţii USL sunt "incompetenţi" şi nu înţeleg ce se întâmplă cu ţara pe care o au pe mână, iar Crin Antonescu, care a plecat de la ceremonia de învestitură a Ramonei Mănescu pe care a propus-o chiar el pentru funcţia de ministru al Transporturilor, "nu o să ajungă niciodată preşedinte pentru că nu ştie ce înseamnă să fii preşedinte, să respecţi funcţia" sunt concluziile ce se desprind din discursul preşedintelui român.

La scurtă vreme după conferinţa lui Băsescu, premierul VV Ponta a dat o delclaraţie la televizor, pe postul Antena 3.

La scenă deschisă, VV Ponta a precizat ca el personal nu are nicio obligaţie faţă de Traian Băsescu, în afară de a respecta instituţia prezidenţială şi, la fel, guvernul, nu are obligaţii faţă de preşedintele român:

“Guvernul actual nu are niciun fel de obligaţie faţă de Traian Băsescu, are o obligaţie faţă de cei care ne-au votat şi faţă de cei care nu ne-au votat, dar trăiesc în România şi ei în mod sigur mă judecă în 2016 cât anume am făcut diin ceea ce se aşteaptă de la mine. În rest, faţă de domnul Băsescu, sincer, n-am decât obligaţia pe care o menţin în continuare de a respecta funcţia de preşedinte, însituţia prezidenţială”, a mai spus Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor