Cristian Preda: PNL s-a orientat spre "soţia unui baron" la Transporturi

Ramona Mănescu, PNL
Ramona Mănescu, PNL (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda afirmă că PNL a înlocuit "un client al DNA" cu "soţia unui baron" pe lista nominalizărilor la funcţia de ministru al Transporturilor, conform opiniei menţionate pe blogul său luni.

Cristian Preda consideră că "După căutări îndelungi, PNL a găsit formula magică pentru Transporturi. Întrucât Ponta a refuzat să înlocuiască un client DNA cu un alt client DNA, peneliştii din secta Antonescu au găsit soluţia miraculoasă: soţia unui baron PNL.

Acum un deceniu, Adrian Năstase inventa guvernarea cu baroni, pentru baroni. Discipolul său e mai curajos: femeile au şi ele o şansă de afirmare.

Filosofia USL e simplă: în guvernul condus de un plagiator au loc corupţi, asociaţi în afaceri cu primul-ministru sau amici de-ai săi, inşi agramaţi, linguşitori cu brevet ai şefului PNL şi soţii de baroni.

Ţara e pe un drum sigur. Spre dezastru."

Europarlamentarul Ramona Mănescu şi deputatul Nini Săpunaru sunt cele două nominalizări ale PNL pentru funcţia de ministru al Transporturilor, acestea fiind stabilite dumnică în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL.

Nominalizarea Ramonei Mănescu la Transporturi a fost propusă şi susţinută de Crin Antonescu, ceilalţi membri ai Biroului Politic al PNL neavând obiecţii.

Primul ministru Victor Ponta a declarat că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor şi urmează să trimită Preşedinţiei această propunere.

Dacă preşedintele Traian Băsescu respinge candidatura Ramonei Mănescu, PNL a pregătit o altă propunere pe care Traian Băsescu de data aceasta nu mai are posibilitatea să o refuze.

Tomac: „Ramona Manescu este o soluţie foarte proastă, pentru că este un om fără experienţă în administraţia publică şi e soţia finanţatorului lui Crin Antonescu. Este o afacere de familie, nu o soluţie viabilă pentru Transporturi, ca să continue reformele de acolo"

Ramona Mănescu şi-a desfăşurat întreaga activitate din ultimii ani la Bruxelles în calitate de europarlamentar. Este soţia primarului sectorului 6 al Capitalei, Rareş Mănescu. Este de profesie jurist şi nu are specializare în domeniul Trasporturilor, ci mai degrabă în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

"A fost propunerea preşedintelui, toţi ştim cum stau lucrurile şi nu a existat nicio altă sugestie la şedinţă. Antonescu are nevoie de cineva în care să aibă încredere totală pentru şefia Transporturilor, iar Ramona Mănescu este soluţia cea mai bună în contextul în care Ponta a strâmbat din nas la Săpunaru. Toată lumea ştie că există o relaţie de prietenie între Antonescu şi familia Mănescu", au declarat surse liberale pentru Hotnews.ro.

Referitor la relaţia cu liderul PNL, în campania electorală din 2012, Crin Antonescu l-a etichetat pe Rareş Mănescu ca fiind "prietenul sau de 20 de ani". Crin Antonescu a fost prezent la lansarea candidaturii acestuia la primăria sectorului 6 şi a avut numai cuvinte de lăuda la adresa lui.

"De 20 de ani am un prieten, prietenii sunt rari în politica pentru că în politica este vorba de interese (....) Prietenia ca şi dragostea nu se leagă pe interese şi dacă am un prieten în politică de 20 de ani şi pentru încă 20 de ani acela este pur si simplu Rareş Mănescu, a precizat Antonescu.

Eugen Tomac, liderul Mişcării Populare, a declarat că propunerea lui Crin Antonescu la funcţia de ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, este o soluţie foarte proastă din cauza lipsei de experienţă în administraţia publică.

„Ramona Manescu este o soluţie foarte proastă, pentru că este un om fără experienţă în administraţia publică şi e soţia finanţatorului lui Crin Antonescu. Este o afacere de familie, nu o soluţie viabilă pentru Transporturi, ca să continue reformele de acolo", a declarat Eugen Tomac, liderul interimar al Partidului Mişcarea Populară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne