Soldaţii ucraineni captivi “scoşi la paradă” de rebelii pro-ruşi în Doneţk

Rebelii separatişti pro-ruşi au mărşăluit în cursul zilei de joi cu aproximativ 16 de soldaţi ucraineni captivi pe străzile oraşului Doneţk – o fortăreaţă a rebelilor din estul Ucrainei – într-o încercare de a umili guvernul de la Kiev. Prizonierii au fost “scoşi la aer” la câteva ore după ce un obuz a lovit o staţie de autobuz din Doneţk şi a ucis 13 oameni.
Localnicii inspectează staţia de autobuz atacată joi, 22 ianuarie 2015, în centrul oraşului Doneţk. (Captură Foto)
Andrei Popescu
22.01.2015

Rebelii separatişti pro-ruşi au mărşăluit în cursul zilei de joi cu aproximativ 16 de soldaţi ucraineni captivi pe străzile oraşului Doneţk – o fortăreaţă a rebelilor din estul Ucrainei – într-o încercare de a umili guvernul de la Kiev. Prizonierii au fost “scoşi la paradă” la câteva ore după ce un obuz a lovit o staţie de autobuz din Doneţk şi a ucis 13 oameni.

Prizonierii, îmbrăcaţi în haine civile, au fost aduşi de autorităţi la scena atacului asupra staţiei de autobuz.

Unii dintre soldaţii ucraineni erau răniţi, bandajaţi sau şchiopătau. Cu toţii au fost forţaţi să îngenuncheze timp de 5-10 minute în faţa unei mulţumiţi de oameni nemulţumiţi de acest conflict.

Oamenii au strigat insulte şi au aruncat asupra lor cu zăpadă şi bucăţi de sticlă, unele dintre ele provenind de la troleibuzul distrus în cadrul atacului cu un obuz.

Autorităţile separatiste şi Rusia au învinuit forţele ucrainene pentru atacul asupra staţiei de autobuz, localizată la mare distanţă de linia de front.

La rândul lor, autorităţile ucrainene au acuzat rebelii pentru acest atac şi au declarat că Rusia este direct responsabilă pentru aceste crime deoarece ajută rebelii cu arme şi soldaţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor