Soldaţii de teracotă „atacă” Bucureştiul

Muzeul Naţional de Artă al României, statuetă şi picturi expuse (Epoch Times România)
Bogdan Costea
03.04.2013

Începând din a doua parte a lunii aprilie, bucureştenii vor putea vedea, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), mai multe figurine de teracotă aparţinând celebrei armate îngropate la Xi'an în China. Soldaţii de teracotă au ajuns deja la MNIR.

Intitulată „Comorile Chinei", expoziţia, cea mai mare realizată de China în România, va reuni 101 piese din patrimoniul civilizaţiei chineze, care acoperă o perioadă care începe cu neoliticul final (circa 3600 Î.Hr) şi se încheie în secolul al XVIII-lea, după cum scrie România liberă.

Alături de preţioasele exponate de la Xi'an, vor fi expuse obiecte din jad, ceramică pictată, bronz, porţelan, piatră, piese semnificative pentru ceea ce înseamnă contribuţia Chinei la moştenirea culturală comună a lumii.

"Pentru această expoziţie am pregătit un depozit special, iar holul în care va avea loc evenimentul va fi şi el supus unor amenajări specifice în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor de microclimat şi de expunere modernă a acestor piese excepţionale", a spus Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al MNIR, care a adăugat că în această expoziţie s-au investit 600.000 de euro.

Expoziţia va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii august.

Celebra armată, alcătuită din circa 8.000 de soldaţi din teracotă îngropaţi cu caii lor, a fost descoperită în 1974 de câţiva ţărani chinezi, care săpau un puţ în apropiere de necropola lui Qin Shi Huang, primul împărat al Chinei, fondatorul dinastiei Qin şi unificatorul imperiului chinez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor