Solar Express, un tren spaţial pentru călătorii prin Sistemul Solar (video)

Tren spaţial
Tren spaţial (imaginactive.org)

Charles Bombardier, inginer şi inventator canadian, a conceput Solar Express, un tren spaţial capabil să facă legătura între destinaţii din sistemul solar, cu o viteză de 3.000 de kilometri pe secundă.

În spaţiu, etapele de deplasare cele mai complexe şi mai costisitoare sunt accelerarea şi decelerarea. Energia necesară este enormă, mai ales pentru un tren, care este foarte greu. Cu toate acestea, odată ce trenul spaţial atinge viteza de croazieră, consumul de energie ar trebui să fie minim.

Aceasta este ideea din spatele conceptului Solar Express. Nu se va opri niciodată, numai capsulele vagoane se vor uni cu el, aşa cum se menţionează în prezentarea proiectului pe site-ul web imaginactive.org

Solar Express ar lua forma unei serii de cilindri aliniaţi. Fiecare cilindru ar avea o lungime de cel puţin 50 de metri, iar un tren ar fi compus din şase cilindri plasaţi în linie dreaptă. Aceşti cilindri ar fi împărţiţi în patru compartimente de marfă şi ar putea fi schimbaţi în timpul zborului cu ajutorul roboţilor.

Trenul spaţial ar accelera cu ajutorul rachetelor, iar combustibilul stocat în nucleul trenului ar putea fi folosit la schimbarea vitezei. Procedeul ar putea folosi forţa gravitaţională pentru a funcţiona ca o praştie în jurul planetelor sau al sateliţilor. Viteza ar putea fi stabilită la 1% din viteza luminii, sau aproximativ 3.000 de kilometri pe secundă, ceea ce ar face ca Marte să se afle la 37 de ore de călătorie.

Panourile solare uriaşe amplasate de-a lungul traseului trenului spaţial ar putea fi folosite pentru a capta energia solară, care ar fi transferată prin laser până la supercondensatori. Apa colectată de la comete sau luni mici ar fi folosită, de asemenea, atât de fiinţele umane aflate în tren, cât şi transportată către alte staţii. Apa colectată ar putea fi utilizată pentru a crea hidrogen şi gaz propulsor, dar sistemul principal de alimentare cu energie ar trebui să fie pe bază de propulsoare cu ioni.

Mobile Cargo Bays (MCBs) şi alte nave spaţiale ar permite transferuri între corpuri cereşti (planete, luni, asteroizi) şi trenuri. Aceste nave pot folosi diferite tipuri de propulsie pentru a se întâlni cu Solar Express. Viteza lor ar trebui să coincidă cu cea a trenului pentru a se uni cu acesta şi a efectua transbordarea.

Solar Express ar fi folosit pentru transportul materialelor, mineralelor, vehiculelor şi chiar al persoanelor care trăiesc în secţiuni cu gravitaţie. Un "spaţiu rezidenţial" mare ar gravita în jurul axei longitudinale, oferind gravitaţie artificială în interior, astfel încât o fiinţă umană ar putea să meargă şi să trăiască acolo în timpul perioadelor lungi de călătorie.

Mai multe informaţii: Imaginactive

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură