Sindicaliştii conduşi de colonelul Mircea Dogaru protestează în faţa Guvernului

Câteva sute de reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate protestează în faţa Guvernului, nemulţumiţi de noul mod de calcul al pensiilor militarilor.
Protest al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (Epoch Times România)
Loredana Diacu
28.12.2015

UPDATE ora 13:25. Cele câteva sute de protestatari au încheiat mitingul pe fundalul discursului lui Mircea Dogaru, care i-a îndemnat să vină din nou pe 24 ianuarie la Guvern, dacă cererile pe care le-au depus astăzi nu vor fi soluţionate.

"Nu vă fie frică, şi Iohannis pică!" le-a transmis Dogaru participanţilor, la portavoce.

Protest al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (Epoch Times România)
Protest al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (Epoch Times România)

"Motivele mitingului de astăzi au fost următoarele: legea salarizării unice să intre pe 1 februarie 2016, că ne interesează şi pe noi militarii, nu doar pe civili, salariul minim pe economie - 1200 de lei - să intre de la 1 ianuarie, a 13-a pensie pentru pensionarii amărâţi să fie dată tot aşa, de la 1 ianuarie, în ceea ce-i priveşte pe militari să se anuleze articolul 40 din Ordonanţa 57 care nu ne priveşte pe noi, adică să fie lăsată în pace legea pensiilor militarilor şi, în fine, pentru militari şi revoluţionari la un loc (?!), să se pieptene ordonanţa 95 dată în ajun de anul nou anul trecut (OUG pentru modificarea şi completarea Legii recunostinţei faţă de eroii-martiri şi luptători care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 n.r.), lege care îşi bate joc de toată lumea spunând că Revoluţia s-a terminat pe 22 decembrie la ora 12.10 (ora la care soţii Ceauşescu au fugit n.r.) când o Revoluţie se termină atunci când un legislativ ticălos e înlocuit de altul şi mai ticălos, cazul României în cazul de faţă 9 decembrie 1991, noua Constituţie.", a declarat pentru Epoch Times Mircea Dogaru.

Dogaru a mai declarat că protestul de azi nu poate fi numit un protest al fostelor cadre militare disponibilizate ci este un protest al "societăţii civile organizate"

"Asta i-am explicat Guvernului că societatea civilă nu s-a organizat, nu s-a discutat, societatea civilă nu înseamnă doamna Mungiu, nu înseamnă agenţii lui Soros! Societatea civilă înseamnă nu ăia care n-au arme ci cei care prin Constituţie nu au voie să facă politică, militari, poliţişti, preoţi, sindicate, jurnalişti, funcţionari publici etc.", a adăugat liderul sindical, precizând că protestul se va relua pe 24 ianuarie, dacă solicitările depuse la Guvern nu vor fi soluţionate.

"Guvernul ne-a chemat la negocieri în altă parte, pe strada Latină, dar am refuzat. Noi suntem aici, Guvernul vine şi negociază aici! Nu plecăm acolo să se spună că liderii Pieţei au trădat. Dacă până în 24 ianuarie solicitările noastre nu sunt rezolvate vom fi din nou aici. aici", a mai adăugat colonelul Mircea Dogaru.

Reamintim că Mircea Dogaru a devenit un personaj intens mediatizat după ce în 2012 a semnat cu USL, în numele unei alianţe formate din mai multe sindicate şi asociaţii, un protocol care avea, printre obiective, desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA, CNSAS. În schimbul semnării acestui protocol, USL-ului i se oferea garanţia că alianţa din spatele lui Dogaru (CNSC) îşi va oferi tot suportul pentru debarcarea de la putere a preşedintelui Băsescu.

Doi ani mai târziu, acelaşi Dogaru a contribuit la strângerea semnăturilor pentru candidatura la preşedinţie a fostului şef SIE, Teodor Meleşcanu.

Despre Mircea Dogaru, presa mai susţine că ar fi fost recrutat în 2000 pentru încadrarea în rândurile Direcţiei de Siguranţă Militară, în scopul realizării controlului operativ al sindicatelor ce urmau să se înfiinţeze în România.

Potrivit unei note a serviciilor secrete militare publicate de flux 24.ro, Dogaru a fost iniţial agent al Securităţii şi, ulterior, al SRI, care l-a trecut în 1999 serviciului secret al Armatei. De asemenea, în respectiva notă se mai precizează că Mircea Dogaru, şef birou în cadrul Secţiei Contracararea Dezinformării şi Protecţiei Imaginii Armatei/ Direcţia Siguranţa Militară "în cursul anului 1989, când activa ca militar în cadrul Centrului de Cercetări de Istorie şi Teorie Militară, a fost recrutat de către fostele organe de securitate ale Direcţiei a IV-a Contrainformaţii şi dirijat pe lângă ataşatul militar al fostei Ambasade URSS la Bucureşti (la aceea dată), lt.col Serghei Cernomaz." Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Protestul de astăzi are loc la două zile după ce Guvernul Cioloş s-a "legat" de pensii, mai exact de pensiile aleşilor locali, sesizând sâmbătă Curtea Constituţională a României cu privire la legea prin care aleşii locali ar urma să primească pensii speciale de până la 6.000 de lei pe lună. De această lege urmau să beneficieze în jur de 16.300 de persoane.

Potrivit comunicatului remis de Guvern, sesizarea are în vedere încălcarea mai multor articole din Constituţie, referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiţi aleşi locali, acordarea retroactivă a drepturilor speciale şi neasigurarea finanţării pentru indemnizaţiile nou create.

* * *

Principala nemulţumire a protestatarilor se referă la articolul 40 din OUG nr 57/2015, despre care susţin că a fost introdus neconstituţional şi că va permite "plafonarea pensiilor militare de stat prin Ordinul comun de aplicare, care să prevadă ca venit total brut, căruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectivă impozitării".

Alte revendicări ale protestatarilor vizează acordarea celei de-a 13-a pensii, trimiterea spre Parlament a legii salarizării etc. Redăm lista completă de revendicări ce urmează să fie trimise Guvernului de sindicatul lui Mircea Dogaru:

- Anularea Art. 40 din OUG nr 57/2015, neconstituţional introdus şi care cuprinde în fapt textul unei neconstituţionale OUG de modificare a Legii 223/2015. Plafonarea pensiilor militare de stat se va putea face prin Ordinul comun de aplicare, care să prevadă ca venit total brut, căruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectivă impozitării;

2. Trimiterea la 01.02.2016 către Parlament, spre dezbatere şi adoptare, a Proiectului Legii unice a salarizării, aşa cum a fost conceput;

3. Acordarea, cu data de 01.01.2016, a salariului minim pe economie de 1200 lei. Mediul privat real, cel care nu scoate profit din exploatarea resurselor şi mijloacelor statului va putea reacţiona oferind mai mult, în baza principiului liberei concurenţe;

4. Acordarea în luna ianuarie 2016 a celei de-a 13-a pensii, promisă pentru luna decembrie 2015, pensionarilor cu venituri minime;

5. Amendarea Legii 263/2010 în sensul luării în calcul a procentului de 45% din venitul mediu pe economie şi a necesităţilor "coşului zilnic".

6. Eliminarea aprecierilor insultătoare la adresa revoluţionarilor, militarilor şi poliţiştilor din OUG nr 95/2014. Reiterarea principiilor din Legea Recunoştinţei, renunţarea la aberanta categorie inventată a "persoanelor cu rol determinant" şi extinderea plăţii indemnizaţiilor de la 2800 de persoane la 6.000 persoane, conform Legii 341/2004, în procentajul legal stabilit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor