Numele lui Victor Ponta apare în dosarul de şantaj al lui Mircea Govor

După ce şeful PSD Liviu Dragnea s-a plimbat deja pe la sediul DNA, pentru audieri în dosarul Govor, ar putea veni şi rândul lui Victor Ponta.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Numele fostului premier apare în referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a şefului PSD Satu Mare, Mircea Govor, cel mai recent dosar de mare corupţie instrumentat de agenţia anticorupţie.

Contextul în care este menţionat numele lui Victor Ponta are legătură cu un caz al primarului PSD al comunei Odoreu, Dumitru Pop, pe care Mircea Govor a încercat să îl constrângă să intervină pe lângă membrii unei comisii de licitaţie cu privire la o lucrare finanţată din fonduri europene.

Procurorii reţin că primarul nu a cedat presiunilor repetate la care fusese supus, dar şi că organizaţia PSD Odoreu a fost dizolvată de conducerea PSD Satu Mare, din cadrul căreia făceau parte Mircea Govor şi Valer Marian.

"Ulterior momentului excluderii lui Pop Dumitru din partid, numitul Valer Marian s-a deplasat în comuna Odoreu pentru a-l desemna şi instala pe noul preşedinte al organizaţiei PSD Odoreu - Ardelean Ioan Mircea.

Deoarece era nemulţumit de această decizie luată de liderul local al partidului din care făcea parte, martorul Pop Dumitru s-a prezentat în faţa preşedintelui PSD de la acea vreme, numitul Victor Ponta, căruia i-a expus situaţia în care se afla şi i-a prezentat inclusiv documentele şi articolele defăimătoare la adresa sa, la care acesta i-a promis că va avea discuţii lămuritoare cu Valer Marian, încurajându-l că situaţia urmează a fi detensionată în cadrul organizaţiei judeţene Satu Mare", se arată în referatul procurorilor DNA.

Potrivit documentului citat, Valer Marian a declarat că, ulterior publicării articolelor defăimătoare la adresa lui Pop Dumitru din perioada februarie-aprilie 2011, a fost abordat pentru o discuţie de către preşedintele PSD Victor Ponta, care s-a arătat interesat despre conflictul dintre Govor Mircea şi primarul Pop Dumitru.

"Valer Marian i-a relatat apoi lui Victor Ponta că scandalul a pornit de la o licitaţie publică, în care cei doi aveau interese divergente, la care Ponta i-a cerut lui Valer Marian să pună capăt acelei situaţii tensionate", se mai precizează în referat.