Nicuşor Dan: Sperăm că inculparea lui Chiliman să fie doar începutul destructurării corupţiei imobiliare din Capitală

Urmărirea penală în cazul Chiliman este consecinţa firească a abuzurilor urbanistice, susţine Asociaţia Salvaţi Bucureştiul care salută începerea urmăririi penale a primarului suspendat al sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Inculparea lui Chiliman în dosarul care vizează distrugerea unor construcţii monument istoric, anexe ale Palatului Ştirbei reprezintă, în viziunea asociaţiei conduse de Nicuşor Dan, "un pas important pentru descurajarea fenomenului corupţiei imobiliare generalizate".

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a formulat plângere penală pentru demolarea anexelor Palatului Ştirbei în ianuarie 2014 către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

"Printr-o rezoluţie realizată cu mult profesionalism de procuroarele Raluca Gheorghe Anghel şi Mihaela Ramona Beldie, dosarul a fost declinat către DNA în noiembrie 2015. Urmărirea penală dispusă de DNA astăzi se bazează foarte probabil pe respectiva rezoluţie", se arată într-un dosar remis de asociaţie.

"Este prima oară, din cunoştinţele noastre, când o urmărire penală a DNA pleacă de la fapta în sine şi nu de la interceptarea mitei. Rezoluţia întocmită de cele două procuroare este remarcabilă. Sperăm să fie doar începutul destructurării corupţiei imobiliare generalizate din Bucureşti.", a declarat Nicuşor Dan.

Procurorii anticorupţie l-au plasat marţi sub urmărire penală pe Andrei Chiliman sub acuzaţia de complicitate la distrugere şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Detalii aici.