Simona Niculescu deranjează - chemată la Parchet pentru un dosar aberant din 2011
alte articole
Simona Niculescu, care s-a remarcat în ultimul timp prin acţiunile deschise împotriva statului în cazul Pungeşti, cât şi pentru Manifestul de la Băiculeşti, a intrat aparent în colimatorul cuiva.
Niculescu a fost chemată ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 pentru a da cu subsemnatul în cazul unui dosar lăsat să doarmă de prin 2011, ocazia cu care a dat prima declaraţie într-un dosar vechi de 3 ani.
Dosarul în sine merită comentat niţel, pentru că ţine de domeniul absurdului care face legea în România.
Balamucul a început prin 2001, când Simona Niculescu a început să facă demersuri pentru a recupera imobilele familiei sale furate de regimul comunist.
Instanţa i-a dat câştig de cauză printr-o sentinţă civilă cu nr. 1979/16.02.2001 pronunţată de Judecătoria sector 1 Bucureşti. Primăria a făcut apel, dar hotărârea a rămas definitivă din data pronunţării şi irevocabilă din 14/11/2010 în urma perimării apelului formulat de către PMB, instanţa constatând nulitatea actelor de preluare a imobilului familiei bunicilor Simonei Niculescu. Prin hotărâre definitivă obligă Primăria Municipiului Bucureşti şi S.C. Herăstrău Nord să cedeze imobilul Simonei Niculescu în deplină proprietate.
Prin sentinţa civilă nr. 1294/10.09.2010, Tribunalul Municipiului Bucureşti, secţia a III-a civilă obligă Primăria Municipiului Bucureşti să restituie reclamantei în natură imobilul situat în Bucureşti, str. Aviator Teodor Iliescu, nr. 24.
Dar Primăria avea o jenă.
Prin soluţia din 22 martie 2011, Curtea de Apel Bucureşti respingea apelul PMB ca nefondat. A urmat o somaţie pe 9 martie 2011, prin care reclamanta cerea Primăria Capitalei eliberarea deciziei de punere în posesie. Între timp a rămas definitivă şi irevocabilă, Curtea de Casaţie respingând recursul Primăriei.
Administraţia Fondului Imobiliar s-a făcut că plouă, ignorând hotărârea definitivă şi irevocabilă investită cu formulă executorie şi au întreprins tot ce le-a stat în putinţă pentru a şicana proprietarul de drept.
Invitaţii noaptea la secţia de poliţie, "pisici sechestrate abuziv"
Chiriaşii, oameni niţel mai neobişnuiţi, aşa, au recurs la tot felul de stratageme pentru a tergiversa aplicarea sentinţei. S-a mers până într-acolo încât, conform mărturiei Simonei Niculescu, într-o seară, la ora nouă jumătate adjunctul secţiei 1 de Poliţie, în civil, cu doi băieţi după el, a invitat-o pe Simona Niculescu la secţie, pentru a da declaraţii într-o anchetă începută pe motiv că ar fi existat o plângere conform căreia în podul casei ar fi existat o pisică sechestrată abuziv
Cred că genul asta de lucruri s-ar numi intimidare, dar într-o altă ţară, nu la noi.
Au urmat alte şicane, apeluri telefonice de la numere secretizate, chemări la parchet – precum în aprilie 2011 când Simona Niculescu a fost „abordată” telefonic de către un domn ce a pretins că e procurorul Iliescu, care i-a cerut să se prezinte de urgenţă la Parchetul Judecătoriei sectorului 1 pentru a fi audiată, fără a fi înştiinţată despre învinuirile ce i se aduc.
Simona Niculescu a pus până la urmă lacăt pe poarta casei, ba chiar a avut ideea să monteze un cort în propria curte, fapt pentru care "un grup de cetăţeni revoltaţi" a chemat poliţia, care a plecat aşa cum a venit.
Pentru că a fost privată de capacitatea de folosinţă a casei, în decembrie 2010, primăria capitalei a trebuit să achite 35 000 de euro Simonei Niculescu, recunoscând practic în mod direct vina autorităţilor în acest scandalos caz. Pentru plata sumei, Primăria a fost trimisă şi în judecată de către Curtea de Conturi, la o plângere a Simonei Niculescu, în care atrăgea atenţia că cetăţenii Bucureştiului nu ar trebui să fie cei care suportă cheltuielile incompetenţei Primăriei.
Conform Curentul, peste 67 000 de cereri de retrocedare a unor imobile sunt depuse la Primăria Capitalei, dar în ritmul de până acum al soluţionării acestor cereri de către pupilul lui Ion Iliescu, Sorin Oprescu, s-a calculat că ar fi nevoie de aproximativ 170 de ani pentru rezolvarea acestora.