Simona Halep o învinge pe Sevastova şi se califică în sferturi la Cincinnati

Constănţeanca va juca cel de-al zecelea sfert de finală consecutiv la turneul american de la Cincinnati.
Simona Halep - RogersCup Toronto 2017
Simona Halep - RogersCup Toronto 2017 (Maria Matyiku / Epoch Times)

Într-o partidă contând pentru optimile de finală ale turneului WTA Premier 5 de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 2.536.154 dolari, Simona Halep (locul 2 WTA) a dispus de letona Anastasija Sevastova (16), cu scorul de 6-4, 6-3. Partida a durat o oră şi 18 minute.

În setul 1 Simona a fost condusă cu 4-2, dar a redresat scorul, câştigând manşa şi apoi setul 2 cu 6-3. Nu a fost o partidă uşoară, constănţeanca nefiind în cea mai bună formă, dar este posibil ca după ce ajunge în sferturi să joace un tenis mai bun.

Halep a făcut 4 duble greşeli, a reuşit 15 winners şi a adunat 28 de erori neforţate. Sevastova a avut 14 winners şi nu mai puţin de 36 de erori neforţate.

Simona Halep are acum 5-3 în meciurile directe cu Sevastova (27 ani, 16 WTA), pe care a învins-o în ultimele patru confruntări. Precedentele trei au fost anul trecut în finală la Bucureşti, anul acesta la Stuttgart, în sferturi, şi în semifinale la Madrid.

Halep şi-a asigurat un cec de 60.105 dolari şi 190 de puncte WTA.

Adversara Simonei din sferturi va fi britanica Johanna Konta, care a învins-o pe slovaca Dominika Cibulkova cu scorul de 6-3, 6-4.

Halep a pierdut finala la Cincinnati în 2015, în faţa Serenei Williams, iar anul trecut s-a oprit în semifinale, fiind învinsă de Angelique Kerber.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport