"Serviciul lor secret" - investigaţie RISE Project

O grupare organizată a preluat ostil serviciul secret care a monitorizat-o. Serviciul este cel mai controversat din istoria României, iar gruparea conduce ţara.
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
06.07.2017

Partidul Nevăzut îşi face serviciu secret. Printr-o ambuscadă de tip "Marţea Neagră", PSD a deturnat legea de organizare a celei mai controversate structuri de informaţii din România: Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI), adică departamentul de informaţii al Ministerului de Interne, poreclit "Doi şi-un sfert", scriu jurnaliştii de la RISE Project.

DGPI rămâne exclusiv sub autoritatea ministrului de Interne, după ce un punct esenţial în lege a fost schimbat pe ascuns. Adică cel care seta comanda departamentului şi definea un sistem de control încrucişat. Au dispărut, astfel, avizul CSAT şi ierarhizarea militară. Acelaşi serviciu a monitorizat organizaţia “Dragnea” în 2011.

RISE publică un raport secret despre oamenii şi banii şefului PSD – raport care se află acum în arhiva DGPI. Operaţiunea a vizat afacerile cu bani publici ale grupării, zeci de licitaţii, controlul real al firmei Tel Drum, lucrări fictive, donaţii suspecte la partid, cercuri relaţionale şi de influenţă.

Ministrul Carmen Dan, şefa absolută a DGPI după promulgarea legii, a fost consiliera lui Liviu Dragnea la CJ Teleorman. De atunci, pe cei doi îi leagă servicii mai vechi.

„Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman.”

Aşa se numeşte documentul clasificat obţinut de RISE.

Descrie o „reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ” prin care Liviu Dragnea, baron local, fraudează fonduri europene şi guvernamentale.

Suntem în 2011, la Alexandria.

Ofiţerii DGPI arată că, iniţial, Tel Drum a fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat. Apoi, timp de peste un deceniu, acesta şi-a atribuit majoritatea contractelor publice de asfaltare şi deszăpezire prin intermediul unor licitaţii trucate. Iar unele dintre lucrări ar fi fost fictive.

Documentul îl identifică încă din primele rânduri pe Dragnea ca fiind deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA

„Acţiunile la purtător” sunt certificate anonime. Oricine deţine această hârtie, care specifică un anumit procent din acţiuni, are drept de proprietate asupra unei firme. Când se mişcă hârtia, se schimbă patronul. Nu există birocraţie, totul rămâne secret.

La vedere, însă, de corporaţia Tel Drum se ocupă prietenii lui Dragnea din tinereţe. Ei apar în acte. Raportul prezintă şi „organigrama” grupării.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor