România Liberă: Toţi oamenii ministrului Şova - spioni ruşi, masoni, condamnaţi

Numit şef peste un minister de mare importanţă în tensionatul context geopolitic actual, Şova este acţionar într-o firmă în care deţine părţi şi un fost ofiţer GRU.
Lucian Şova
Lucian Şova (Camera Deputaţilor)

Recent învestit la şefia Ministerului Comunicaţiilor în Guvernul Tudose, Lucian Şova are un anturaj de afaceri extrem de controversat, scriu jurnaliştii de la România Liberă.

Astfel, printre partenerii de afaceri ai lui Şova se numără colonelul (r) Boris Golovin, fost ofiţer în trupele speciale Spetsnatz, aflate sub controlul GRU, serviciul secret de informaţii militare externe al Rusiei, Victor Ustinov, fostul ataşat comercial al Rusiei la Bucureşti, şi, de asemenea, Adrian Chebuţiu, condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare pentru devalizarea uzinei UCM Reşiţa.

"Această declaraţie avea să se confirme câteva zile mai târziu, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a nominalizat pe Lucian Şova pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor în guvernul condus de Mihai Tudose. Băcăuanul Lucian Şova este partener de afaceri cu reprezentanţii oligarhilor ruşi în România, care au interese economice în zona companiei de stat UCM Reşiţa. Şova este asociat şi cu masonul Stelian Nistor, Mare Comandor al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat, dar şi naşul de cununie al lui Valeriu Zgonea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor", scrie sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici